Budete potřebovat:
250 g širokých nudlí
1 kg hrušek
šťávu z jednoho citronu
4 vejce
75 g cukru moučky
1 balíček vanilkového cukru
250 ml mléka
cukr krystal
50 g másla na vymazání formy
5 g mleté skořice
sůl
na polevu:
100 ml bílého vína
1 lžičku citronové šťávy
Postup:
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a poduste ve vodě s cukrem. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte s rozpuštěným máslem. Hrušky sceďte a zachyťte šťávu. Polovinu nudlí dejte do zapékací mísy, kterou jste vymazala tukem. Navršte na ně hrušky a přikryjte je zbylými nudlemi. Vejce ušlehejte s cukrem moučkou, s citronovou šťávou, s vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Směs nařeďte mlékem a dobře promíchejte. Těstoviny s hruškami přelijte vaječnou směsí a upečte ve vyhřáté troubě. Scezenou šťávu smíchejte s vínem a s citronovou šťávou a nákyp jí před podáváním přelijte.