Neděle 20. září 2020
Svátek slaví Oleg, zítra Matouš
Polojasno 22°C

Hruškový nákyp

13. října 2009 | 11:01

Doba přípravy: 45 minut, doba pečení: 45 minut

Budete potřebovat:

250 g širokých nudlí
1 kg hrušek
šťávu z jednoho citronu
4 vejce
75 g cukru moučky
1 balíček vanilkového cukru
250 ml mléka
cukr krystal
50 g másla na vymazání formy
5 g mleté skořice
sůl

na polevu:

100 ml bílého vína
1 lžičku citronové šťávy

Postup:

Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a poduste ve vodě s cukrem. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte s rozpuštěným máslem. Hrušky sceďte a zachyťte šťávu. Polovinu nudlí dejte do zapékací mísy, kterou jste vymazala tukem. Navršte na ně hrušky a přikryjte je zbylými nudlemi. Vejce ušlehejte s cukrem moučkou, s citronovou šťávou, s vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Směs nařeďte mlékem a dobře promíchejte. Těstoviny s hruškami přelijte vaječnou směsí a upečte ve vyhřáté troubě. Scezenou šťávu smíchejte s vínem a s citronovou šťávou a nákyp jí před podáváním přelijte.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články