Čtvrtek 24. září 2020
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno, déšť 22°C

Skoricoví šneci s ořechovou nádivkou

12. října 2009 | 14:58

Doba přípravy: 20 minut, doba kynutí: 60 minut, doba pečení: 10 minut

Budete potřebovat (na 8 až 10 kusů):

500 g polohrubé mouky
špetku soli
100 g cukru krystal
1 vejce
30 g droždí
70 g másla
250 ml mléka
šťávu a kůru z půlky citronu
50 g rozinek
50 g vlašských ořechů
1 lžíci skořice
3 lžíce hnědého cukru
vejce na potření
cukr moučku na posypání

Postup:

1. Z droždí a trochy mléka, mouky a cukru připravte kvásek. Do mísy prosejte větší část mouky, přidejte sůl, rozpuštěné máslo, ve zbylém mléce rozšlehejte vejce, cukr, citronovou šťávu a jemně nastrouhanou citronovou kůru a přidejte kvásek. Vypracujte vláčné těsto, přikryjte je utěrkou a nechte vykynout.

2. Potom těsto krátce prohněťte, rozválejte na plát vysoký asi 1 cm, potřete ušlehaným vejcem, posypte nasekanými ořechy, rozinkami, skořicí, hnědým cukrem a srolujte.

3. Nakrájejte kolečka silná 2 až 3 cm, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Nechte je ještě 15 minut vykynout, potřete vejcem a pečte asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. nechte je vychladnout a před podáváním je pocukrujte.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články