Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Smažené banány

11. října 2009 | 19:16

Doba přípravy: 25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

8 banánů střední velikosti
2 lžičky citronové šťávy
150 g hladké mouky s kypřicím práškem
1 lžíci škrobové moučky
půl lžičky mleté skořice
250 ml vody
olej na smažení
4 lžíce hnědého cukru
šlehačku nebo zmrzlinu

Postup:

1. Oloupané banány nakrájejte na stejně velké špalíky a dejte je do mísy. Pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly. Do jiné mísy vsypte mouku prosetou s kypřicím práškem, postupně vmíchejte mouku a vymíchejte hladké těsto.

2. V předehřátém woku nebo v pánvi rozpalte olej, až se z něj bude kouřit, potom ztlumte plamen. Kousky banánů postupně napichujte na vidličku a opatrně namáčejte v těstě. Kousky banánů smažte dozlatova 3 až 4 minuty. Osmažené banány opatrně vyjměte děrovanou lžící a obalujte v hnědém cukru. Banány rozdělte na dezertní talířky a podávejte ozdobené šlehačkou nebo s kopečkem zmrzliny.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články