Mřížkový koláč | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Mřížkový koláč

11. října 2009 | 18:18

Doba přípravy: 45 minut, doba pečení: 25 minut

Budete potřebovat:

na těsto:
300 g hladké mouky
90 g cukru moučky
140 g rostlinného tuku
šťávu z 1 citronu
3 žloutky
tuk na vymazání plechu
mouku na vysypání plechu

na náplň:
100 g cukru krupice
50 g másla
2 vejce
300 g měkkého tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
kůru z 1 citronu

Postup:


1. Do proseté mouky přidejte změklý tuk, žloutky a citronovou šťávu. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho v chladu odpočinout alespoň 20 minut.

2. V míse utřete cukr s máslem, přilijte žloutky a vymíchejte do pěny. Nakonec přidejte tvaroh, vanilkový cukr, citronovou kůru a sníh ušlehaný z bílků.

3. Ze dvou třetin těsta vyválejte plát silný asi tři milimetry a přendejte ho na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Celou plochu pokryjte rovnoměrnou vrstvou tvarohové náplně.

4. Ze zbylého těsta vytvarujte válečky a vyskládejte je přes koláč tak, aby vytvořily pravidelnou mřížku.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články