Budete potřebovat (pro 4 osoby):
1 balíček kulatých piškotů
ovocnou šťávu
šlehačku a jahody na zdobení
na krém:
2 lžíce želatiny
100 ml mléka
450 g bílého jogurtu
4 lžíce cukru moučky
1 balíček vanilkového cukru
250 g jahod
na želé:
250 ml ovocné šťávy
1 balíček pudinkového prášku s jahodovou příchutí
Postup:
1. Dno a boky dortové formy vyložte piškoty a pokapejte ovocnou šťávou. Želatinu namočte do vlažného mléka a nechte ji nabobtnat.
2. Jogurt, cukr moučku, vanilkový cukr a tři čtvrtiny nakrájených jahod vyšlehejte na hladký krém. Nabobtnalou želatinu pomalu zahřívejte na ohni, dokud se nerozpustí, a postupně za stálého míchání ji vlijte do jogurtového krému.
3. Na piškoty rozetřete polovinu krému, opět poklaďte vrstvou piškotů a potřete druhou polovinou krému. Z ovocné šťávy, 250 ml vody a pudinkového prášku uvařte želé.
4. Na povrchu krému ozdobně poklaďte pokrájené jahody a zalijte je želé. Dort nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním ozdobte šlehačkou a zbylými jahodami.
Doba přípravy: 35 minut, Doba pečení: 40 minut
Klíčová slova: vaření;recept;jahody;jogurt;dort;desert;piškóty;želatina
Diskuse ke článku
.
Články odjinud