Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 23°C

Jahodovo-jogurtový dort

8. října 2009 | 14:16

Doba přípravy: 35 minut, Doba pečení: 40 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 balíček kulatých piškotů
ovocnou šťávu
šlehačku a jahody na zdobení

na krém:
2 lžíce želatiny
100 ml mléka
450 g bílého jogurtu
4 lžíce cukru moučky
1 balíček vanilkového cukru
250 g jahod

na želé:
250 ml ovocné šťávy
1 balíček pudinkového prášku s jahodovou příchutí

Postup:

1. Dno a boky dortové formy vyložte piškoty a pokapejte ovocnou šťávou. Želatinu namočte do vlažného mléka a nechte ji nabobtnat.

2. Jogurt, cukr moučku, vanilkový cukr a tři čtvrtiny nakrájených jahod vyšlehejte na hladký krém. Nabobtnalou želatinu pomalu zahřívejte na ohni, dokud se nerozpustí, a postupně za stálého míchání ji vlijte do jogurtového krému.

3. Na piškoty rozetřete polovinu krému, opět poklaďte vrstvou piškotů a potřete druhou polovinou krému. Z ovocné šťávy, 250 ml vody a pudinkového prášku uvařte želé.

4. Na povrchu krému ozdobně poklaďte pokrájené jahody a zalijte je želé. Dort nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním ozdobte šlehačkou a zbylými jahodami.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.