Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jahodový koláč

Ilustrační foto
8. října 2009 | 14:10

Doba přípravy: 35 minut, Doba pečení: 20 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

na těsto:

5 vajec
50 g cukru moučky
150 g polohrubé mouky
máslo na vymazání formy
hrubou mouku na vysypání formy

navrch:
500 g čerstvých jahod
1 sáček dortového želé

Postup:


1. Ke žloutkům přidejte asi čtyři polévkové lžíce horké vody a s cukr. Směs šlehejte elektrickými metlami asi pět minut. Do utřené směsi vmíchejte polohrubou mouku a lehkým obracením zapracujte do těsta sníh ušlehaný z bílků.

2. Hmotu rozetřete do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 30 cm a pečte asi 15 až 20 minut. Na hotový korpus narovnejte jahody rozkrájené na půlky a zalijte je dortovým želé, které připravíte podle návodu na obalu. Polovinu vody k přípravě želé můžete nahradit jahodovým sirupem.

Autor: archiv