Budete potřebovat (pro 4 osoby):
na těsto:
5 vajec
250 g cukru moučky
4 lžíce oleje
4 lžíce vody
1 lžíci kakaa
250 g hrubé mouky
půl lžičky kypřicího prášku
tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu
na náplň:
750 g jahod
1,5 balíčku vanilkového pudinku
250 g másla
200 g cukru moučky
80 ml jahodového sirupu
Postup:
1. Žloutky s polovinou cukru moučky ušlehejte do pěny, z bílků a ze zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh. Postupně přidejte olej, vodu, kakao, zlehka zapracujte sníh z bílků a prosetou mouku s kypřicím práškem.
2. Vypracujte těsto, které vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Hotové těsto nechte vychladnout.
3. Jahody omyjte, část ponechte stranou na zdobení a zbytek nakrájejte na kousky. Jahodový sirup doplňte vodou na půl litru, smíchejte s vanilkovým pudinkem a uvařte hustší kaši, kterou nechte vychladit za občasného promíchání, aby nevznikl škraloup.
4. Změklé máslo s cukrem postupně vešlehejte do pudinkové směsi. Nakonec do krému vmíchejte kousky jahod. Na zchladlé těsto navršte krém, ozdobte jahodami a nechte ztuhnout v lednici.
Doba přípravy: 50 minut, Doba pečení: 40 minut
Klíčová slova: vaření;recept;jahody;kostky;pudink;dezert;kakaové
Diskuse ke článku
.
Články odjinud