Budete potřebovat:
na těsto:
220 g másla
110 g moučkového cukru
350 g hladké mouky
3 žloutky
na krém:
250 g tvarohu
250 ml hustého vanilkového pudinku
1–2 lžíce cukru
plátkovou želatinu na potření
navíc: 500 g jahod
Postup:
1. Na vál nasypejte mouku, přidejte pokrájené máslo, cukr, žloutky a vypracujte těsto. Vyválejte z něj plát silný asi 3 mm. Vykrajujte kolečka, která vkládejte do suchých formiček a pečlivě je vmáčkněte, aby se vytvarovaly. Košíčky upečte v troubě, nechte zchladnout a vyklopte.
2. Tvaroh ušlehejte s pudinkovým krémem a cukrem. Můžete přidat i kapku citronové šťávy. Pokud se vám zdá krém příliš řídký, přidejte trochu rozpuštěné želatiny na zpevnění. (Plátkovou želatinu také použijte k potření hotových košíčků – budou se krásně lesknout a udrží lépe svůj tvar.) Košíčky naplňte krémem a každý ozdobte čtyřmi půlkami jahod tak, jak vidíte na fotografii. Před podáváním nechte vychladit.
Doba přípravy: 40 minut
Klíčová slova: vaření;recept;košíčky;jahody;dezert;pudink
Diskuse ke článku
.
Články odjinud