Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiččina dobrota

Babiččina dobrota
8. října 2009 | 11:03

Čas přípravy: 40 minut, Čas pečení: 15 až 20 minut

Budete potřebovat (na 1 plech):

400 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
2 vejce
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
7 lžic oleje
200 ml mléka
1 třešňový kompot
tuk na vymaštění
mouku na vysypání plechu

na drobenku:

100 g hrubé mouky
100 g másla
100 g cukru krystal

Postup:

1. Mouku s práškem do pečiva a cukrem prosejte do větší mísy. Přidejte rozšlehané vejce, vanilkový cukr, olej a mléko. Všechno dobře promíchejte.

2. Sceďte ovoce a nechte ho na sítku odkapat. Těsto vylijte na vymaštěný a moukou vysypaný plech, povrch zarovnejte a poklaďte na něj ovoce.

3. Do misky dejte změklé máslo, mouku a cukr a prsty udělejte drobenku. Posypejte s ní koláč a upečte v předehřáté troubě.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články