Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 23°C

Roláda plněná švestkami

6. října 2009 | 14:46

Doba přípravy: 35 minut, doba pečení: 15 minut

Budete potřebovat (na 6 porcí):

6 vajec
3 lžíce vody
tři čtvrtě hrnku cukru krystal
vrchovatý hrnek hladké mouky
1 kg švestek
lžičku škrobové moučky
půl hrnku cukru moučky

Postup:

1. Žloutky vymíchejte s vodou a cukrem do pěny. Mouku prosejte a po lžících do pěny opatrně přimíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a přidejte do žloutkové hmoty. Směs vylijte na plech vyložený pečicím papírem, zarovnejte a 15 minut pečte v troubě vyhřáté na 200 °C.

2. Švestky umyjte, vypeckujte, nakrájejte na větší kusy a dejte do hrnce. Posypejte je cukrem moučkou a za stálého míchání povařte, dokud se cukr nerozpustí. Škrobovou moučku smíchejte s trochou vody a spojte švestkami.

3. Vyndejte piškot a odstraňte pečicí papír. Švestkovou směs rozvrstvěte na piškot, z delší strany zaviňte a švem dolů položte na mísu.

Autor: připravily: mif, mm
Diskuse ke článku
.
Související články