Budete potřebovat (na 6 porcí):
6 vajec
3 lžíce vody
tři čtvrtě hrnku cukru krystal
vrchovatý hrnek hladké mouky
1 kg švestek
lžičku škrobové moučky
půl hrnku cukru moučky
Postup:
1. Žloutky vymíchejte s vodou a cukrem do pěny. Mouku prosejte a po lžících do pěny opatrně přimíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a přidejte do žloutkové hmoty. Směs vylijte na plech vyložený pečicím papírem, zarovnejte a 15 minut pečte v troubě vyhřáté na 200 °C.
2. Švestky umyjte, vypeckujte, nakrájejte na větší kusy a dejte do hrnce. Posypejte je cukrem moučkou a za stálého míchání povařte, dokud se cukr nerozpustí. Škrobovou moučku smíchejte s trochou vody a spojte švestkami.
3. Vyndejte piškot a odstraňte pečicí papír. Švestkovou směs rozvrstvěte na piškot, z delší strany zaviňte a švem dolů položte na mísu.