Pondělí 28. září 2020
Zataženo, déšť 11°C

Hroznové dortíčky s krémem

14. října 2009 | 14:47

Doba přípravy: 35 minut, doba pečení: 20 až 30 minut

Budete potřebovat (na 6 kusů):

na těsto:
150 g marcipánové hmoty
2 cl mandlového likéru
50 g másla
1 vejce
1 bílek
35 g hladké mouky
1 lžičku prášku do pečiva

na náplň:
500 g hroznového vína
250 ml bílého vína
půl balíčku vanilkového pudinku
1 balíček čirého dortového želé
2 lžíce cukru moučky
máslo na vymazání formiček

Postup:


1. Troubu předehřejte, formičky o průměru asi 12 cm vymažte máslem. Marcipánovou hmotu nakrájejte na malé kousky a spolu s likérem a máslem je vyšlehejte do pěny. Postupně vešlehejte i celé vejce a bílek. Přisypte mouku prosetou s práškem do pečiva a promíchejte.

2. Marcipánové těsto rozdělte do formiček, uhlaďte a zhruba 20 minut zapékejte. Upečené vyjměte z formiček a nechte vychladnout.

3. Hroznové víno omyjte, překrojte a zbavte jadérek. Přiveďte k varu 200 ml vína. Ve zbylém víně rozmíchejte pudink a přidejte k horkému vínu. Za stálého míchání zpěňte. Potom nechte vychladnout, rozdělte do upečených dortíků a navrstvěte hroznové kuličky.

4. Dortové želé připravte podle návodu na obalu. Rozmíchejte s vodou, s cukrem a krátce povařte. Mírně zchladlé nalijte na dortíčky a nechte ztuhnout.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články