Jahodový dortík | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Jahodový dortík

11. října 2009 | 20:53

Budete potřebovat (na 8 kusů):

na korpus:
3 celá vejce
90 g cukr krupice
120 g hladké mouky

na pudinkový krém:

250 ml mléka
30 g vanilkového pudinku
70 g másla
50 g cukru krupice

na želé:
500 ml vody
1/2 l vody
250 prášek
špetka červeného potravinářského barviva
jahody rozkrájené na kostky

Postup:

1. Z korpusu vykrájíme formičkou kolečka ve velikosti formy. Korpus vložíme do kulatých forem, předem vyložených proužkem dortové folie.

2. Na krém uvařte pudink, po zchladnutí zašlehejte máslo a cukrářským sáčkem s hladkou hubičkou nastříkejte krém do připravených forem.

3. Po ztuhnutí krému poklademe rozkrájené jahody a zalijeme vše uvařeným ovoželé, obarveným červenou barvou. Vložíme do lednice na 15 min. a po vyjmutí z formy zdobíme šlehačkou, jahodou a mátou.

ZDROJ: Café restaurant Déjà vu Coffe and Sweat, www.deja-vu.cz

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články