Budete potřebovat (na 12 kusů):
na korpus:
300 g bílků
150 g cukr krupice
70 g mletých ořechů
70 g hladké mouky
na náplň:
300 g žloutků
350 g cukr krupice
6 cl rumu
700 g másla
Postup:
1. Ušlehejte tuhý sníh z bílků, zašlehejte cukr a nakonec lehce vmíchejte oříšky a mouku. Rozdělte těsto na 3 díly, dejte je na pečící papír a ještě před upečením lehce posypte moučkovým cukrem. Po vychladnutí sejměte upečený korpus z pečícího papíru a nechte odpočinout.
2. Připravte si náplň. Svařte dvě třetiny cukru s 1 dcl vody. Žloutky vyšlehejte s třetinou cukru. Po vyšlehání zalijte postupně se svařeným cukrem a vyšlehejte do studena. Nakonec vešlehejte změklé máslo a rum.
3. Na první ořechový plát vložený do formy nalijte polovinu náplně. Přiložte druhý plát a zalijte zbytkem náplně a položte poslední plát ořechového korpusu, který ozdobně posypte kakaem. Po ztuhnutí krájejte na kostky a ozdobte šlehačkou.
ZDROJ: Café restaurant Déjà vu Coffe and Sweat, www.deja-vu.cz