Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dortík "Déjà vu"

Dortík 'Déjà vu'
11. října 2009 | 20:31

Budete potřebovat (na 12 kusů):

na korpus:

300 g bílků
150 g cukr krupice
70 g mletých ořechů
70 g hladké mouky

na náplň:

300 g žloutků
350 g cukr krupice
6 cl rumu
700 g másla

Postup:

1. Ušlehejte tuhý sníh z bílků, zašlehejte cukr a nakonec lehce vmíchejte oříšky a mouku. Rozdělte těsto na 3 díly, dejte je na pečící papír a ještě před upečením lehce posypte moučkovým cukrem. Po vychladnutí sejměte upečený korpus z pečícího papíru a nechte odpočinout.

2. Připravte si náplň. Svařte dvě třetiny cukru s 1 dcl vody. Žloutky vyšlehejte s třetinou cukru. Po vyšlehání zalijte postupně se svařeným cukrem a vyšlehejte do studena. Nakonec vešlehejte změklé máslo a rum.

3. Na první ořechový plát vložený do formy nalijte polovinu náplně. Přiložte druhý plát a zalijte zbytkem náplně a položte poslední plát ořechového korpusu, který ozdobně posypte kakaem. Po ztuhnutí krájejte na kostky a ozdobte šlehačkou.

ZDROJ: Café restaurant Déjà vu Coffe and Sweat, www.deja-vu.cz

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články