Budete potřebovat (na 10 kusů):
na korpus:
3 celá vejce
90 g cukr krupice
120 g hladké mouky
na náplň:
500 ml šlehačky ke šlehání
250 g měkkého tvarohu
150 g cukr krupice
20 g plátkové želatiny
250 g borůvek
dortové želé
Postup:
1. Z uvedených surovin upečte piškotový korpus.
2. Připravte si náplň. Smíchejte cukr s borůvkami, vmíchejte předem namočenou a nabobtnalou želatinu(rozpuštěnou ale bez vody a neuvařenou). Vmíchejte tvaroh a nakonec ušlehanou šlehačku.
3. Formu vyložte upečeným korpusem, na něj nalijte tvarohovou hmotu a dejte ztuhnout. Po ztuhnutí zalijte uvařeným a dortovým želé se špetkou potravinářského barviva fialové barvy. Po ztuhnutí nakrájejte na kostky a ozdobte šlehačkou, ovocem a mátou.
ZDROJ: Café restaurant Déjà vu Coffe and Sweat, www.deja-vu.cz