Středa 23. září 2020
Svátek slaví Berta, zítra Jaromír
Oblačno, déšť 22°C

Borůvková kostka

11. října 2009 | 20:19

Budete potřebovat (na 10 kusů):

na korpus:

3 celá vejce
90 g cukr krupice
120 g hladké mouky

na náplň:

500 ml šlehačky ke šlehání
250 g měkkého tvarohu
150 g cukr krupice
20 g plátkové želatiny
250 g borůvek
dortové želé

Postup:

1. Z uvedených surovin upečte piškotový korpus.

2. Připravte si náplň. Smíchejte cukr s borůvkami, vmíchejte předem namočenou a nabobtnalou želatinu(rozpuštěnou ale bez vody a neuvařenou). Vmíchejte tvaroh a nakonec ušlehanou šlehačku.

3. Formu vyložte upečeným korpusem, na něj nalijte tvarohovou hmotu a dejte ztuhnout. Po ztuhnutí zalijte uvařeným a dortovým želé se špetkou potravinářského barviva fialové barvy. Po ztuhnutí nakrájejte na kostky a ozdobte šlehačkou, ovocem a mátou.

ZDROJ: Café restaurant Déjà vu Coffe and Sweat, www.deja-vu.cz

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články