Pondělí 28. září 2020
Zataženo, déšť 11°C

Kávový oválek

11. října 2009 | 20:14

Budete potřebovat (na 8 kusů):

na korpus s čokoládovou mřížkou:


1 vejce
30 g cukr krupice
30 g hladké mouky
10 g kakaa

na světlý korpus:

3 celá vejce
90 g cukr krupice
120 g hladké mouky

na kávovou náplň:

3 žloutky
40 g cukr moučka
100 g bílé čokolády
5 g plátkové želatiny
150 g šlehačky ke šlehání
5 cl neslazené kávy

Postup:


1. Vejce ušlehejte s cukrem, lehce vmíchejte mouku s kakaem a rozetřete na silikonovou podložku přes mřížkovanou šablonu. Po upečení sejměte šablonu a korpus nechte ztuhnout v mrazáku.

2. Připravte si světlý korpus. Ušlehejte vejce s cukrem a lehce vmíchejte hladkou mouku. Těsto pak rozetřete přes zmrzlou mřížku a upečte.

3. Po upečení nakrájejte těsto na proužky. Těmito proužky vyložte formičky ve tvaru oválku. Vykrojte formičkou oválky a vložte je na dno formiček vyložených potravinářskou fólií.
Kávovou náplň nastříkejte cukrářským sáčkem do připravených oválných formiček. Vše necháme ztuhnout. Ozdobte šlehačkou a čokoládovým zrnem.

ZDROJ: Café restaurant Déjà vu Coffe and Sweat, www.deja-vu.cz

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články