Pátek 25. září 2020
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 22°C

Litý čokoládový moučník

11. října 2009 | 18:48

Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 25 minut

Budete potřebovat (na 9 až 12 kusů):

100 g másla
180 g cukru krupice
80 g hnědého cukru
130 g tmavé čokolády
1 lžíci javorového sirupu
2 vejce
1 lžičku čokoládové nebo vanilkové příchuti
100 g hladké mouky
2 lžíce kakaového prášku
1/2 lžičky kypřicího prášku

Postup:


1. Čtvercovou formu (20x20 cm) vymažte mírně tukem a vyložte ji pečicím papírem.

2. Máslo, oba druhy cukru, čokoládu a javorový sirup mírně zahřívejte za stálého míchání v rendlíku, až získáte hladkou hmotu. Odstavte a nechte vychladnout.

3. V misce smíchejte vejce a čokoládovou příchuť. Vmíchejte vychladlou čokoládovou hmotu. Mouku, kakaový prášek a kypřicí prášek prosejte do mísy a zlehka přidejte do těsta.

4. Naplňte jím formu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Na povrchu vznikne pevná kůrka a těsto se začne odtahovat od stěn formy. Moučník nechte vychladnout, nakrájejte ho na porce, posypejte cukrem moučkou a ozdobte kousky čerstvého ovoce.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články