Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Krupicová kaše s jablky

11. října 2009 | 15:56

Cena: cca 60 Kč

Budete potřebovat:

1,2 l polotučného mléka
240 g krupice
sůl
2 jablka
100 g másla
100 g cukru krupice
50 g cukru moučka
1 tabulka čokolády

Postup:

Do vařícího se, mírně osoleného mléka nasypte za stálého promíchávání prosátou krupici a zvolna vařte, až se krupice dostatečně provaří a vznikne přiměřeně hustá kaše.
Na plátky nakrájená jablka opečte na pánvi s rozpuštěným máslem a cukrem – až cukr zkaramelizuje.
Jednotlivé porce kaše poklaďte opečenými jablky, posypte moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem. Nakonec posypte nastrouhanou čokoládou.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články