Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Čokoládový krém s rumem

9. října 2009 | 09:57

Doba přípravy: 20 minut, doba chlazení: 2 hodiny

Budete potřebovat:

230 g tmavé čokolády
4 žloutky
80 g cukru krupice
4 lžíce rumu
4 lžíce smetany ke šlehání
4 bílky

na ozdobu:

trochu šlehačky
čokoládové kousky na ozdobu

Postup:
Čokoládu rozehřejte a nechte mírně vychladnout. Žloutky šlehejte s cukrem do pěny, elektrickým šlehačem asi 5 minut, ručním ještě o něco déle. Do pěny přidejte rozehřátou čokoládu, rum a smetanu ke šlehání a opatrně promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh. Postupně ho zlehka vmíchejte do čokoládové hmoty. Pěnu rozdělte do misek nebo pohárů a nechte nejméně 2 hodiny chladit. Před podáváním krém ozdobte trochou šlehačky a kousky čokolády.

Náš tip:

Bílky šlehejte v dokonale čisté nádobě. Pokud je jen trochu mastná, nepodaří se vám bílek ušlehat.

Čokoládový krém s rumem
Čokoládový krém s rumem
Autor: z knihy 'Čokoláda' nakladatelství Slovart

Autor: z knihy 'Čokoláda' nakladatelství Slovart
Diskuse ke článku
.
Související články