Budete potřebovat:
230 g tmavé čokolády
4 žloutky
80 g cukru krupice
4 lžíce rumu
4 lžíce smetany ke šlehání
4 bílky
na ozdobu:
trochu šlehačky
čokoládové kousky na ozdobu
Postup:
Čokoládu rozehřejte a nechte mírně vychladnout. Žloutky šlehejte s cukrem do pěny, elektrickým šlehačem asi 5 minut, ručním ještě o něco déle. Do pěny přidejte rozehřátou čokoládu, rum a smetanu ke šlehání a opatrně promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh. Postupně ho zlehka vmíchejte do čokoládové hmoty. Pěnu rozdělte do misek nebo pohárů a nechte nejméně 2 hodiny chladit. Před podáváním krém ozdobte trochou šlehačky a kousky čokolády.
Náš tip:
Bílky šlehejte v dokonale čisté nádobě. Pokud je jen trochu mastná, nepodaří se vám bílek ušlehat.