Budete potřebovat (pro 4 osoby):
200 g piškotů
50 ml pomerančové šťávy
50 ml rumu
100 g čokolády na vaření
250 g smetany ke šlehání
3 balíčky vanilkového cukru
1 balíček ztužovače šlehačky
100 g neochuceného pomazánkového másla
200 g tvarohu
3 lžíce cukru moučky
půl lžičky skořice
kůru z půlky pomeranče
Postup:
Piškoty rozdrťte a smíchejte s rumem a s pomerančovou šťávou. Nechte je stát asi 10 minut. Čokoládu nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nasekejte. Smetanu ušlehejte dotuha spolu s balíčkem vanilkového cukru. Pomazánkové máslo utřete s tvarohem, s cukrem moučkou a s vanilkovým cukrem, se skořicí a s pomerančovou kůrou. Do pohárů střídavě vrstvěte ochucené piškoty, čokoládu, tvarohový krém a poháry ozdobte šlehačkou. Na závěr posypejte nastrouhanou čokoládou a podávejte.
Krémový pohár
Autor: z knihy Adventné pečenie, vydavatelství Ringier Slovakia
Klíčová slova: recept;pohár;smetanový;čokoláda;pomeranč;smetana;
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud