Čtvrtek 24. září 2020
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata
Oblačno, déšť 22°C

Zapečené fazolky

15. října 2009 | 11:11

Doba přípravy: 15 minut, doba pečení: 15 až 20 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

600 g fazolových lusků
200 g zakysané smetany
100 ml mléka
1 vejce
3 lžíce másla
strouhanku
sůl

Postup:

Lusky omyjte, konce odkrojte, tuhá vlákna odstraňte a uvařte v osolené vodě. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypejte strouhankou a rozložte do ní scezené uvařené fazolky. Zalijte mlékem smíchaným se smetanou a s vejcem, polijte rozpuštěným máslem a zapečte v předem vyhřáté troubě. Podávejte s uvařenými bramborami.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články