Budete potřebovat (pro 4 osoby):
8 zelných listů
100 g tvrdého sýra typu eidam
100 g brynzy
100 g roztíratelného taveného sýra
1 cibuli
1 lžíci petrželové natě
olej
sůl
na trojobal:
2 vejce
hladkou mouku a strouhanku podle potřeby
Postup:
1. Zelné listy důkladně omyjte a spařte ve vroucí vodě. Silnější části jemně naklepejte, aby se nelámaly. Tvrdý sýr nastrouhejte a petrželovou nať nasekejte najemno. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji.
2. Brynzu, tavený sýr a nastrouhaný sýr smíchejte s petrželovou natí a s cibulí. Na okraj každého listu dejte asi 2 lžíce náplně a srolujte. Okraje zafixujte párátkem. Závitky obalujte v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Usmažte v rozpáleném oleji dozlatova..
Doba přípravy: 50 minut
Články odjinud