Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Sýr v zelných listech

12. října 2009 | 12:52

Doba přípravy: 50 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

8 zelných listů
100 g tvrdého sýra typu eidam
100 g brynzy
100 g roztíratelného taveného sýra
1 cibuli
1 lžíci petrželové natě
olej
sůl

na trojobal:
2 vejce
hladkou mouku a strouhanku podle potřeby

Postup:

1. Zelné listy důkladně omyjte a spařte ve vroucí vodě. Silnější části jemně naklepejte, aby se nelámaly. Tvrdý sýr nastrouhejte a petrželovou nať nasekejte najemno. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji.

2. Brynzu, tavený sýr a nastrouhaný sýr smíchejte s petrželovou natí a s cibulí. Na okraj každého listu dejte asi 2 lžíce náplně a srolujte. Okraje zafixujte párátkem. Závitky obalujte v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Usmažte v rozpáleném oleji dozlatova..

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.