Budete potřebovat:
na těsto:
1 kostku droždí
300 ml mléka
1 lžičku cukru krupice
300 g uvařených brambor
1 vejce
500 g polohrubé mouky
1 lžičku soli
na náplň:
200 g špenátu
1 stroužek česneku
špetku muškátového oříšku
1 lžíci olivového oleje
tuk na vymazání plechu, sůl
Postup:
Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Vykynutý kvásek přidáme k nastrouhaným bramborám. Přidáme vejce, sůl a mouku. Vypracujte těsto a necháme na teplém místě vykynout. Z těsta vyválíme placky a do středu každé placky dáme špenát, který jsme povařili, ochutili solí, prolisovaným česnekem, špetkou muškátového oříšku a olejem. Koláče dáváme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.