Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Bramboráčky plněné zelím

11. října 2009 | 15:07

Doba přípravy: 45 minut

Budete potřebovat (pro 4 ž 6 osob):

 

1 kg brambor
300 g kysaného zelí
3 vejce
150 ml mléka
3 stroužky česneku
1 cibuli
1 jablko
hladkou mouku podle potřeby
cukr
olej
majoránku
sůl

Postup:

1. Brambory oloupejte, nastrouhejte a nechte je chvíli stát, aby pustily vodu. Vodu slijte a brambory zalijte teplým mlékem, aby neztmavly. Přidejte prolisovaný česnek, vejce, majoránku, sůl a tolik mouky, aby vzniklo řidší těsto.

2. Na pánvi rozehřejte tuk a z bramborového těsta smažte větší placičky.

3. Cibuli nakrájejte nadrobno a v hrnci ji osmažte. Zelí sceďte, pokrájejte, přidejte k cibuli a duste přibližně 15 minut. Potom vložte jablko nakrájené na nudličky, podle chuti oslaďte a dobře promíchejte. Bramborové placky proložte dušeným zelím a ihned podávejte.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články