Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Cibulové řízečky

Cibulové řízečky
11. října 2009 | 09:56

Doba přípravy: 25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

750 g větších cibulí
2 vejce
150 ml mléka
150 g hladké mouky
4 lžíce nastrouhaného sýra eidamského typu
sůl
olej na smažení


Postup:


1. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka silná přibližně jeden centimetr a osolte je.

2. Vejce rozšlehejte v mléce, přimíchejte mouku, nastrouhaný sýr a podle chuti sůl.

3. Kolečka cibule namáčejte v připraveném těstíčku a smažte v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Podávejte s dušenými bramborami, bramborovou kaší nebo s hranolky a s tatarskou omáčkou.

Tip: Cibulová kolečka můžete rozebrat na kroužky, namočit do těstíčka a osmažit. Jsou vynikající do zeleninového salátu.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články