Sobota 19. září 2020
Svátek slaví Zita, zítra Oleg
Polojasno 20°C

Dýňové chilli

9. října 2009 | 12:36

Doba přípravy: 25 minut, doba vaření: 35 až 40 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

5 šálků dýňové dužiny nakrájené na kostičky
1 červenou papriku
1 chilli papričku
2 šálky sterilovaných červených fazolí
1 šálek kukuřice
1 pór
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového pyré
1 šálek vína
3 šálky zeleninového vývaru
3 lžíce sekaných čerstvých bylinek
sůl

Postup:

1. Papriku omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky, pór očistěte, podélně rozřízněte a nakrájejte na plátky.

2. Cibuli a česnek nasekejte najemno. Chilli papričku omyjte, podélně rozkrojte, odstraňte semínka a nakrájejte na nudličky.

3. Ve velkém hrnci rozehřejte olej, zpěňte na něm cibuli s česnekem, přidejte chilli papričku a dýni nakrájenou na kostky, zalijte vínem, trochou vývaru a duste 15–20 minut.

4. Nakonec přidejte ostatní zeleninu, vše zalijte zbylým vývarem a duste dalších 10 minut.

5. Přimíchejte rajčatové pyré, osolte a podle chuti přidejte čerstvé nasekané bylinky. Podávejte s kukuřičnými lupínky nachos.

Autor: připravila: lap
Diskuse ke článku
.
Související články