Úterý 22. září 2020
Svátek slaví Darina, zítra Berta
Jasno 23°C

Zeleninový nákyp á la Neapol

5. října 2009 | 12:09

Doba přípravy: 25 minut, doba pečení: 30 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

350 g cukety
400 g lilku
2 cibule
1 konzervu loupaných rajčat
3 lžíce rajčatového protlaku
300 g mozarelly
3 lžíce strouhaného parmezánu
hladkou mouku na obalování
olivový olej na smažení
1 lžíci sušené bazalky
1 lžičku cukru krystal
mletý černý pepř
sůl
tuk na vymaštění formy

Postup:

1. Umyté a očištěné cukety a lilky nakrájejte přibližně na jeden centimetr silné plátky, osolte a nechte odstát na sítku. Poté plátky umyjte, osušte papírovou utěrkou, obalte v mouce, z obou stran krátce osmahněte na horkém oleji a vyndejte.

2. Očištěnou cibuli nadrobno nakrájejte, poduste na oleji, přidejte rajčata nakrájená na kousky a rajčatový protlak. Směs podle potřeby dochuťte solí, pepřem, cukrem a posypejte bazalkou. Asi 15 minut duste a poté propasírujte přes sítko.

3. Formu na nákyp vymastěte a střídavě vrstvěte plátky lilku, cukety, rajčatovou směs a plátky mozarelly. Zakryjte alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Po 20 minutách alobal odstraňte, povrch posypejte parmezánem a nechte ještě dalších deset minut zapéct.

Autor: připravily: lč, iš, mif
Diskuse ke článku
.
Související články