Budete potřebovat (na 4 porce):
500 g těstovin penne
500 g různých druhů hub
1 malou cibuli
1 lžíci rozpuštěného másla
150 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany na vaření
1 lžíci škrobové moučky
sůl
mletý černý pepř
balsamikový ocet podle chuti
2 lžíce nasekaných bylinek (tymián a petrželová nať)
Postup:
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nadrobno nasekejte.
2. Na rozpáleném másle osmahněte houby a cibuli. Vyberte houby a dejte je na stranu.
3. Do výpeku přilijte 2 lžíce balsamikového octa, vývar a smetanu, přiveďte k varu. V malém množství vody rozmíchejte škrobovou moučku a přidejte ji do omáčky tolik, aby byla velmi hustá. Dochuťte solí a pepřem.
4. Těstoviny rozdělte na talíře, zalijte omáčkou a navrch dejte houby. Před servírováním posypejte jednotlivé porce nasekanými bylinkami.