Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Top 6 mobilních aplikací, které vám pomohou zhubnout!

...
21. ledna 2024 | 06:00

Patříte mezi drtivé množství žen, které se začátkem roku rozhodly shodit nějaké to kilo navíc? Jste přesvědčená o tom, že sama to nezvládnete? Stáhněte si do mobilu chytrého pomocníka, který bude "skoro hubnout" za vás!

Pokud se necítíte na to, jít do fitka, a raději byste se svých nadbytečných kil zbavila v pohodlí domova, dnes už to není žádný problém. Na svůj chytrý telefon si totiž můžete stáhnout nespočet aplikací, které vám pomohou zhubnout, zpevnit tělo a nastartovat zdravý životní styl. Vybraly jsme pro vás ty nejlepší. 

VIDEO: Lucie Petřek Michalcová: Jak nejrychleji zhubnout?

Video se připravuje ...
Lucie Petřek Michalcová: Jak nejrychleji zhubnout? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Fitify

Česká fitness aplikace Fitify je zaměřená na cvičení s vlastní vahou. Budou vám tak stačit podložka a telefon, což je vlastně ideální. Hned na úvod se vás aplikace zeptá na váš cíl. Chcete zhubnout, posílit tělo, nabrat svaly? Na základě zodpovězených otázek vám aplikace vytvoří plán na míru. Tréninky mají maximálně třicet minut, takže se nemusíte bát, že cvičením strávíte hodiny. Kromě cvičebního plánu nabízí aplikace také tipy na zdravé recepty. Počítejte však s tím, že aplikace Fitify je placená. Vyjde na 1990 Kč na rok (166 Kč na měsíc).

Nike Training Club

Aplikace Nike Training Club je velmi oblíbená, protože nabízí přes 200 tréninků, a to zcela zdarma. Výběr cvičebních plánů je velmi pestrý, a vy si tak můžete vybrat, co vám bude nejvíce vyhovovat. Najdete zde lekce jógy, ale i tréninky s vlastní vahou nebo s vybavením. Aplikace je vhodná jak pro úplné začátečníky, tak pro pokročilé.

Strava

Pomůže vás zapojit do běžeckých a cyklistických komunit. V aplikaci můžete sledovat své výsledky, doplňovat tam fotografie a své pokroky můžete sdílet s přáteli. Můžete zde soupeřit se svými protivníky a pokoušet se zajet či zaběhnout lepší čas než oni.

Sweat

Kayla Itsines je australská fitness trenérka, která se proslavila svým cvičebním e-bookem pro ženy Bikini Body Guide. Ten se stal tak úspěšným, že brzy následovalo jeho pokračování. V roce 2015 pak založila aplikaci Sweat: Fitness App For Wome‪n, která patří mezi nejlepší ve světě. Sweat nabízí širokou škálu náročných, ale dosažitelných programů s tréninky, které můžete dělat kdekoli a kdykoli, abyste postupně budovala svou kondici. K cvičení navíc nepotřebujete moc pomůcek. Týden je zdarma, pak se platí 469 Kč měsíčně, nebo 2850 Kč za rok.

Seven

Bude vám k formování postavy stačit pouhých sedm minut denně? Podle této aplikace ano. Nutnou podmínkou jsou správné cviky a důslednost. Začínáte výběrem úrovně, stanovíte si cíl a hned dostanete 7minutové plány pro následující dny. Opět je velkou výhodou, že ke cvičení nepotřebujete pomůcky, cvičíte s váhou vlastního těla. V omezeném režimu lze aplikaci používat bezplatně, jinak stojí 249 Kč měsíčně.

Kalorické tabulky

Kalorické tabulky umožňují každodenní evidenci energetického příjmu a výdeje pomocí záznamu všech snědených potravin a provedených fyzických aktivit do jídelníčku. Po zapnutí stačí zadat vaši výšku a váhu, a to společně s datem narození a aplikace vám sama vypočítá, jaký by měl být váš denní příjem potravin. V případě, že s hubnutím začínáte, je aplikace velmi přínosná. Aplikace totiž funguje jako počítadlo kalorií a podle ní si můžete držet svůj příjem i výdej pod kontrolou. Kromě toho zde můžete sledovat také svůj pitný režim, graf vývoje tělesné hmotnosti a v aplikaci najdete také spoustu užitečných tipů a zdravých receptů.

 

Autor: Aneta Valešová