Na co dívat v karanténě? Nejlepší seriály pro děti a teenegery

Na co dívat v karanténě? Nejlepší seriály pro děti a teenegery
Sdílej
 
Absolvent katedry filmové vědy a filmový dramaturg Přemysl Martinek pro vás vybral seriály, které stojí za to vidět. Ten svůj si mezi nimi najdou mladší děti i teenegeři. A některé určitě pobaví i rodiče. Nesmí chybět Stranger Things, Malý Sheldon, Velká šestka ani klasika Arabela.

Greenhouse Academy

Seriál o dvou sourozencích, kteří se po tragické smrti své maminky, jejíž kosmická loď vybuchla na oběžné dráze Měsíce, stávají studenty prestižní střední školy. Přesně té, kde kdysi jejich maminka studovala. Zatímco Hayley je ve školní koleji Havrani, její brácha Alex je u Orlů. Obě koleje spolu soupeří, ale když se ukáže, že světu hrozí velké nebezpečí a že jen studenti Greenhouse Akademie ho mohou zachránit, jde rivalita stranou. Oba sourozenci a jejich kamarádi se tak musí pustit do pořádného dobrodružství, aby nejen dokončili první ročník, ale taky zachránili svět. Seriál pro teenagery jak má být.

Dostupný na: Netflix

10 nejlepších filmů, které si zamilujete

10 nejlepších filmů, které si zamilujete

Záhady Toma Wizarda

Možná se vám tenhle seriál z Brna bude zdát legrační. Jeho hlavním hrdinou je totiž lehce neohrabaný historik, který plní úkoly podivného společenství, což v českém provedení vypadá trochu směšně. Na druhou stranu je to právě Wizard, který vás provede po všemožných koutech naší země a nabídne vám ty nejzajímavější mystéria, která kdy vzbudila pozornost našich předků. Společně se svou kamarádkou Majdou číhají na upíry, hledají poklady a vysvětlují legendy, o kterých se na některých místech mluví dodnes. Skvělá je také interaktivní mapa na stránkách pořadu, kde si můžete najít díly, které se odehrávají přímo ve vašem okolí. Tenhle seriál je vhodný pro všechny školou povinné děti.

Dostupný na: Déčko

Stranger Things

Seriál spíše pro starší kluky a holky nás zavede do poklidného městečka Hawkins na sklonku minulého století. Místní kluci ještě nemají internet a tak hrají tehdy populární deskovou hru Dračí doupě, kde se to jen hemží monstry a podivnými skrytými světy. No jenže právě poblíž tohoto městečka sídlí tajná laboratoř, kde se vědcům podařilo jeden takový svět s tím naším propojit. Dokážou kluci najít svého ztraceného kamaráda, kterého unesla jedna z příšer z jiných světů? Pomůže jim tajemná holka Eleven s nadpřirozenými schopnostmi? Skvělý a napínavý seriál je trochu horor a trochu duchařská komedie. Doporučujeme sledovat s rodiči, kteří jsou vlastně stejně staří, jako hrdinové seriálu.

Dostupný na: Netflix

Star Wars: Klonové války neskončily! Oblíbený animovaný seriál se vrací

Star Wars: Klonové války neskončily! Oblíbený animovaný seriál se vrací

Malý Sheldon

Jaké to je, když je vám devět a jste geniální? Není to jednoduché, ale je to docela sranda. Hrdinu Sheldona znají vaši rodiče ze seriálu Teorie velkého třesku. Shledon je génius, největší matematik svojí generace. Ale v devíti letech žije v Texasu a chodí na normální školu, kde se největší pozornosti těší spíš fotbalisté. Však to znáte. Taky je trochu divný, že chodí do stejné třídy se svým o dost starším bráchou. Jestli se chcete pořádně zasmát, tak je Malý Shledon přesně pro vás.

Dostupný na: HBO GO

Maharal

Dobrodružná minisérie o partě dětí, které se vydávají po stopách starobylého pokladu, ukrytého kdysi v tajemné Praze. Takových seriálů a filmů u nás moc nevzniká a tenhle má všechno, co od dobrého a zábavného seriálu očekáváte. Pořádnou porci tajemství, napětí, skvělé a statečné dětské hrdiny a taky pořádné záporáky, kteří se ničeho neštítí. Podaří se dětem rozluštit záhadu prastarého talismanu? Je Praha ještě pořád tím magickým místem, za který ho považovali mudrcové z dávných dob? Seriál pro menší i větší děti vás poučí, nadchne a zkouknete ho jedním dechem.

Dostupný na: Déčko

Drsná Velká šestka? Super hrdinové vypadají v komiksech od Marvelu jinak

Drsná Velká šestka? Super hrdinové vypadají v komiksech od Marvelu jinak

Velká šestka

Pamatujete si stejnojmenné emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada? Taky vás mrzelo, že je tenhle film tak krátký? Na HBO je naštěstí k dispozici animovaný seriál, ve kterém Hira znovu potkáte i s jeho přáteli a můžete se s nimi pustit do dalších dobrodružství. Svět je totiž plný padouchů a někteří z nich se umí ještě vylepšit, takže Hiro a jeho tým má práce až nad hlavu. Seriál pobaví všechny věkové kategorie.

Dostupný na: HBO GO

#martyisdead

Hashtag místo názvu? Takhle se profiluje původní český seriál o teenagerovi Martym, kterému neopatrnost na internetu doslova zlomila vaz. Až po jeho smrti začínají rodiče zkoumat, jaký opravdu byl a jakým světem se na sociálních sítích jako je Facebook obklopil. Ukáže se, že Martyho nálady a nespolehlivost posledních dní úzce souvisí s jednou konverzací, kterou vedl. Nebo spíš, která vedla jeho k hrozným a osudovým rozhodnutím. Seriál připravený s odborníky na bezpečnost na internetu je určen starším dětem i dospělým. Je totiž pořádně temný, takže si ho oblíbí všichni ti, co se nebojí drsnějších detektivek.

Dostupný na: Mall TV

Arabela

Tak tohle je klasika, která nestárne. Spousta absurdity se míchá s dobrodružstvím a na záchranu říše pohádek nezbývá moc času. Buď jí zničí čaroděj Rumburak, který se ze všech sil snaží získat princeznu Arabelu nebo její sestra Xénie, která se zase pokouší pohádkové bytosti nastěhovat do paneláků a miluje moderní auta. Střet říše fantazie a říše lidí okouzlil už mnoho generací a když mu dáte šanci, budete se náramně bavit. Zvlášť když si představíte, že by se i z vašeho táty někdy mohl stát mluvící jezevčík. Seriál pro všechny věkové kategorie.

Dostupný na: Déčko

Nejlepší dokumenty pro děti a teenagery

Nejlepší dokumenty pro děti a teenagery

Jaké hry hrát doma a nezbláznit se z toho? Tipy na chytré hry

Jaké hry hrát doma a nezbláznit se z toho? Tipy na chytré hry

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud