Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Z každého dítěte nemusí být doktor nebo právník!

Akademie žurnalistiky a nových médií se představí na veletrhu Schola Pragensis
3. února 2014 | 15:45

Tradiční povolání, která mají jméno a uplatnění, jsou jistotou a přáním každého rodiče. jenomže s tím, jak jde dopředu moderní svět, vzniká i poptávka po nových talentech v oboru médií.

Máte-li tedy pocit, že vám doma roste nový Čapek, nebo novinář každým coulem, směřujte svého potomka k výběru školy, která nejlépe objeví jeho talent a rozvine předpoklady pro budoucí uplatnění na mediálním trhu.

Kromě relevantního vzdělávání na škole, je však také naprostým základem praxe v oboru médií. A kde jinde ji získat, než v nejsilnějším vydavatelství v České republice, které je nyní díky projektu akademie žurnalistiky a nových médií dostupné všem.

Studujte s námi!

Akademie žurnalistiky a nových médií
Autor: Akademie žurnalistiky a nových médií
Pod tímto obchodním názvem se pro vás nebo vaše děti skrývá vzdělávací program Žurnalistika a nová média, který je realizován ve spolupráci mediálního domu Ringier Axel Springer CZ a.s. spolu s PB - Vyšší odbornou školou a Střední školou managementu s.r.o.

Co je jeho hlavním cílem? nic menšího než rozvíjet u svých studentů jejich novinářské dovednosti a současně je intenzivně a efektivně připravovat na budoucí povolání v médiích. K tomu mají k dispozici nejen profesionální novináře, ale také zkušené experty z oblasti mediálního marketingu, digitálních médií nebo inzerce.

V čem spočívá studium?

Akademie žurnalistiky a nových médií
Autor: Akademie žurnalistiky a nových médií
Teoretická část studia se skládá z přípravy v modulech, jako jsou například tisková média, nová média, různé druhy žurnalistických stylů, nebo i management, historie a typologie médií, práce se zdroji, či zdokonalování cizích jazyků.

Praxi pak studenti zažívají přímo v budově vydavatelství Ringier Axel Springer CZ v pražských Holešovicích. Díky zázemí nejsilnějšího hráče na trhu mají studenti ojedinělou šanci učit se od těch nejlepších osobností v oboru. Během tříletého studijního programu projdou téměř všemi odděleními – od newsroomu Blesku, Reflexu, Sportu, Světa motoru, ABC a řady dalších tištěných a online titulů, přes audiovizuální pracoviště až po oddělení marketingu a komunikace.

Kde naleznete uplatnění?

Akademie žurnalistiky a nových médií
Autor: Akademie žurnalistiky a nových médií
Absolventi jsou žádanými pracovníky pro prostředí médií, jako jsou multimediální domy, vydavatelství, firmy a redakce. Je tedy velmi jednoduché se dále profesně profilovat, a to zejména na pozicích šéfredaktor, redaktor, reportér, editor, komentátor, mediální plánovač, analytik, tiskový mluvčí či PR specialista.

Jak za studiem?

Uchazeč o studium si může vybrat z nabídky buď prezenčního či kombinované formy. Je tedy úplně jedno, jestli je vám čerstvých osmnáct, nebo čtyřicet let.

Akademie žurnalistiky a nových médií
Autor: Akademie žurnalistiky a nových médií
Obě formy studia jsou rozvrženy do tří let a školné činí 25 tisíc za školní rok. Přijímací zkoušky probíhají formou motivačního pohovoru. Přihlášku podává uchazeč o studium na předepsaném tiskopise, který je možné stáhnout na www.akaz.cz. Zároveň je nutné předložit ověřenou kopii maturitního vysvědčení a potvrzení lékaře.

Termíny přijímacích zkoušek pro školní rok 2014/2015 jsou 2 a 10. 6. Dodatečné termíny přijímacích zkoušek budou vypsány i pro měsíce červenec, srpen a září.

Využijte dny otevřených dveří a přijďte si prohlídnout, jak takové studium na Akademii žurnalistiky a nových médií probíhá. Dny otevřených dveří probíhají 28. 1. 2014, 13. 5. 2014 a 10. 6. 2014.

Autor: red