Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Muži napříč kontinenty: Kde jsou NEJtlustší, NEJzdravější a kde NEJprůměrnější? Víme to!

15. října 2013 | 13:05

Nejvyšší je Holanďan, nejtlustší Američan a nejzdravější Japonec. Totálně průměrným mužem je pak kupodivu Francouz. Kontroverzní umělec Nickolay Lamm nabídl zajímavý pohled na mužskou typologii v závislosti na národnosti. Výsledky vás zaručeně překvapí.

Čtyřiadvacetiletý umělec a výzkumník z Pittsburghu, jehož vášní je kreslení, nedávno vyvolal bouřlivou vlnu diskuzí, když se rozhodl vytvořit reálnou panenku, která by byla kopií průměrné 19-leté dívky.

Teď se pro změnu rozhodl nabídnout světu zajímavý pohled na typologii mužské postavy. Ke svému srovnání využil výsledky statistik s průměrným BMI indexem mužské populace jednotlivých kontinentů.

I když mnoho odborníků tvrdí, že je tento index tělesné hmotnosti zavádějící, jde stále asi o nejčastěji používaný způsob, jak odhalit jednotlivé stupně obezity. Nezohledňuje však podíl svalové hmoty.

Vzhled mužů na jednotlivých kontinentech se radikálně liší.
Autor: profimedia.cz

Průzkum ukázal, že průměrný Američan je ze všech mužů ze zkoumaných zemí nejobéznější. Jejich průměrná výška je 176,4 cm a obvod pasu 99,4 cm. Naopak nejhubenější, a tím pádem i nejzdravější, jsou Japonci. Ale jsou i nejnižší, v průměru měří 171,4 cm a v pase mají 82,9 cm.

Francouzi mají průměrnou výšku 174,4 cm a obvod pasu 92,3 cm. Nejvyšší jsou s průměrnou výškou 183,3 cm Nizozemci. Jejich obvod pasu je v průměru 91 cm. A 

Češi bohužel do jeho výzkumu zařazeni nebyli, podle posledních průzkumů ale patří mezi tři nejvyšší národy na světě. A na třetí příčce, ovšem jen v Evropě, jsou i podle délky jejich penisů.

Jak jsou na tom podle vás čeští muži z obezitou? Diskutujte na Facebooku!

Vzhled mužů na jednotlivých kontinentech se radikálně liší.
Autor: profimedia.cz