Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Top 5 nejlépe placených modelek světa: Gisele Bündchen opět zvítězila

  • Tyto ženy vydělávají svojí krásou a dokonalým tělem miliony dolarů ročně.
    23. srpna 2013 | 13:00

    Povolání modelky je sice fyzicky i psychicky náročné, ale štědře odměňované. Magazín Forbes zveřejnil žebříček nejlépe placených modelek pro rok 2013. Které krásky si tento rok vydělali svým tělem nejvíce peněz?

  • Liu Wen - 4,3 milionu dolarů

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Tato dívka je považována za první čínskou supermodelku. O další prvenství se zasloužila tím, že jako první Asiatka předvedla své dokonalé křivky v krajkovém spodním prádle Victoria´s Secret. Pětadvacetiletá modelka mimo jiné propůjčila svou tvář a tělo světoznámým značkám H&M, Calvin Klein a Hugo Boss.
  • Kate Moss - 5,6 milionu dolarů

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Nejstarší z pětice nejlépe placených modelek se na výsluní drží mnoho let. Ve čtrnácti letech ji objevila jedna modelingová agentura a záhy Kate rozjela svou kariéru. Odstartovala také novou vlnu modelingu, tzv. vagabund styl. Postupně se stala tváří světových značek a několikrát se objevila na titulkách prestižních módních časopisů.
  • Adriana Lima - 6 milionů dolarů

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Maminka dvou dětí se proslavila především spoluprácí se značkou Victoria´s Secret. S tou má brazilská modelka s exotickým vzhledem nejdelší smlouvu ze všech modelek. A díky tomu také nejlukrativnější plat. Adriana je jasným příkladem toho, že vytvrvalost se vyplácí.
  • Miranda Kerr - 7,2 milionu dolarů

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Australská modelka patří také do skupiny andílků z Victoria´s Secret. Díky sňatku s hollywoodským fešákem Orlandem Bloomem se stala celebritou, kterou denně sledují skupinky fotografů. Velmi často lítá do Asie, kde je tváří hned několika značek. A že je tahle kráska poměrně čerstvě maminkou, by rozhodně nikdo neodhadoval.
  • Gisele Bündchen - 42 milionů dolarů

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Svým kolegyním odskočila o desítky milionů dolarů. Za brazilskou modelku jsou firmy ochotny zaplatit i devítimístné částky. V dřívějších letech se objevovala po boku Leonarda DiCapria, teď je vdaná za amerického fotbalistu. Během své kariéry se stala tváří mnoha značek, například Pantene, H&M nebo Chanel.

Klíčová slova:  top 5, topmodelka, modelka, peníze, forbes, žebříček
Diskuse ke článku
.