Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Horolezci vyznávají lásku pečením obřího dortu

Soutěžte s Milkou o zájezd do Paříže.
23. ledna 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Jak vyznat lásku netradičním způsobem? Obrovským srdcem z čokolády na to jdou chlapi z Vysočiny. Svým dílem navíc chtějí aspirovat na zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

„Chceme dokázat svým manželkám a přítelkyním, že si pro ně troufneme udělat cokoliv. Klidně se i naučit vařit, a navíc se dostat Guinnessovy knihy rekordů za největší čokoládový dort ve tvaru srdce. Poschoďový,“ vypráví Roman K. Projekt party horolezců má být pro jejich drahé polovičky překvapením k svátku sv. Valentýna.

„Všichni tvrdíme, že ho neslavíme. Ale stejně cítíme, že pro svoji lásku chceme něco udělat,“ přemítá Roman. „Tak jsme se rozhodli, že své ženy překvapíme originálním a hodně sladkým způsobem.“

Parta horolezců se pod jeho vedením celý rok učila vařit čokoládu a péct piškotové korpusy. Objednali si dokonce speciální školení u renomovaného cukrářství z Rakouska. „Ženám jsme řekli, že jedeme na dva týdny na soustředění do Alp. Po týdnu jsme slezli a učili se na cukráře,“ vypráví Roman.

Všechno utajit, aby překvapení bylo dokonalé, ale vůbec nebylo jednoduché. „Museli jsme si trochu vymýšlet, proč jsme tak často spolu, kam chodíme po nocích, a hlavně jak je možné, že jsme za poslední rok všichni do jednoho přibrali,“ povzdychne čtyřicetiletý horolezec. „Asi jsme ochutnávali trošku víc.“

Jak vidí jejich snažení odborníci na čokoládu? „Čokoláda ke gratulacím a k vyznání lásky patří. A troufnout si udělat pro milovanou bytost něco výjimečného je vynikající způsob, jak na Valentýna vyznat lásku,“ míní Markéta Kristlová Assistant Brand Manager Milka. „Originalitě valentýnských vyznání lásky jsme se letos rozhodli pomoci. Na Facebooku jsme vytvořili soutěž pralinek I Love Milka o nejzamilovanější pár. Každý tam může napsat, jak moc miluje svého partnera, a hlavně co všechno si pro něj troufá udělat.“

Pak už jen stačí sbírat body od ostatních za originalitu a hrát o ceny. „První cenou je zájezd do Paříže. Hraje se i o romantickou večeři a šperky s komponenty Swarovski,“ dodává Markéta Kristlová.
Horolezci z Vysočiny o překonávání limitů pro svou lásku už vědí své. „Co můžu poradit ostatním? Ať už na Valentýna ‚upečete‘ cokoliv, tou hlavní přísadou je láska,“ uzavírá horolezec Roman.