Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chodidla odhalí inteligenci i sklon k nevěře

13. října 2011 | 15:38

Dlouhý ukazováček u nohy mívají vůdci, krátký naopak znamená klidnou povahu. A pokud váš nápadník umí odklonit malíček na noze, pak si ho raději za muže neberte.

Říká se, že oči jsou oknem do duše, pokud však chcete rychle poznat, jaký kdo má charakter, prohlédněte si jeho chodidla.

V Číně a Indii se léčba nemocí přes chodidla praktikuje přes 5000 let. I v dalších asijských zemích věří, že nohy jsou zrcadlem celého těla. Jakékoliv otlaky a bolest na chodidlech prý odráží veškeré problémy lidského organismu i psychiky.

Podle tohoto učení, jsou totiž mysl a tělo neoddělitelně spjaty. Propadlá klenba například svědčí o problémech páteře, tedy i o tom, že si člověk toho na sebe moc nakládá.

masáž chodidel není jen příjemná, ale i prospěšná zdraví.
Autor: profimedia.cz
„Svlékněte si ponožky a já vám z nohou přečtu váš charakter. Poznám, jestli jste nezávislý dobrodruh, nebo toužíte po klidném usazeném životě,“ říká odbornice na reflexní masáže. Klíčem k rozluštění povahy jsou právě prsty u nohy a také velikost chodidel.

Pokud jste však poznala muže, který umí samostatně hýbat malíčkem u nohy, užijte si s ním, ale nechtějte ho pro život. Bude s ním jistě zábava, má totiž dobrodružnou duši a odvážnou povahu. Z pevného svazku vám ale bude utíkat za jiným milostným dobrodružstvím.

Tajemství prstů u nohy:

Palec

Pokud je o hodně delší než ostatní prsty, svědčí o vysoké inteligenci a kreativitě. Takový člověk srší nápady a pro všechno rychle najde řešení. Nad odpovědí nikdy nemusí dlouho přemýšlet a umí na věc pohlížet z různých úhlů. Na druhou stranu může mít problém se soustředěním na jednu věc a někdy nemusí pochopit podstatu problému.

Pokud je palec v porovnání s prsty hodně malý, prozrazuje značné přesvědčovací schopnosti. Takový člověk umí ostatní k čemukoliv nadchnout. S osobitým šarmem každému vnutí své myšlenky.

Ukazováček

Čím je delší, tím víc vůdčích schopností člověk má. Je energický a vynalézavý, ovšem i poněkud diktátorský. Správné je pouze jeho řešení problému a na jiné názory nebere ohled.

V indické kultuře dokonce platilo pravidlo, že si muži nikdy nevybrali za ženu dívku s dlouhými ukazováčky, protože by jako manželka byla panovačná.

Krátký ukazováček ovšem neznamená, že by člověk byl nějaká padavka. Jen věci řeší klidně a na všechno si nechává čas. Má rád harmonii a svůj klid. Snaží se najít vždy nejjednodušší řešení záležitostí.

Krása chodidel prospívá i vašemu zdraví
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Prostředníček

V čínské medicíně je prostřední prst nohy spojený s energií, a duševní sílou. Nepoměrně delší jej mají energičtí a vynalézaví lidé, kteří slaví úspěchy ve své kariéře. Jsou to perfekcionisté odhodlaní dosáhnout svého cíle a úspěchu. Ovšem kvůli své práci často zapomínají na osobní život a zábavu.

Pokud je prostředníček kratší, o to víc si člověk užívá potěšení, které mu život přináší. Rád často a dlouho relaxuje. Někdo ho proto může obviňovat z lenosti, ale to ho nijak nerozhodí. Vždyť život je krátký, tak si ho chce užít.

Prsteníček

Dlouhý a rovný prsteníček naznačuje důležitost rodinného zázemí. Tento člověk má citlivou duši, umí naslouchat druhým, ale neumí se oprostit od jejich starostí. Velmi ho rozhodí rodinné problémy a často se odrazí i na jeho zdraví. Pokud jste ve vztahu nespokojeni, projeví se to zkřivením právě tohoto prstu.

Krátký prsteníček znamená, že rodinné zázemí není pro člověka to nejdůležitější. Soustředí se víc na jiné životní cíle.

Malíček

Pokud je nejmenší prst opravdu hodně malý charakterizuje dětskou duši dospělého člověka. Je velmi zábavný, přátelský, rozhodně s ním není nuda, ale ani mu nic neříká zodpovědnost. To ho často přivede do problémů.

Pokud člověk umí samostatně hýbat malíčkem, svědčí to o jeho impulsivnosti, dobrodružné povaze a sklonu k flirtování. Takovou schopnost často mají právě nevěrníci. Ti, co to neumí, naopak upřednostňují životní hodnoty, záleží jim na jistotě a loajalitě.

O krásu a zdraví nohou je třeba pečovat
Autor: profimedia.cz

Prsty v jedné linii

Pokud velikost prstů vzrůstá souměrně v jedné linii, prozrazují, že jde o přesného, metodického a praktického člověka. O vše se podrobně zajímá a nestane se, že by něco nedokončil. Je velmi vyrovnaný, také dobrý a věrný přítel. Někdy ovšem může být až puntičkářský.

Široká chodidla

Tento člověk neposedí, pořád musí něco dělat. Nejšťastnější je, když má tolik práce, že nic jiného nestíhá. Neumí vůbec odpočívat, ovšem to mu může přivodit zdravotní problémy.

Chodidla prozradí jestli jste pohodář, nebo dobrodruh.
Autor: profimedia.cz

Dlouhá štíhlá chodidla

Takový člověk se rád nechává hýčkat. Rozhodně se nepouští do žádné práce, kterou za něj může udělat někdo jiný. Má velký cit pro krásu a estetiku. Jeho radostí je zkrášlování domova.

Velikost nártů

Vysoké nárty mají nezávislí a samostatní lidé. Takový člověk vše raději řeší bez cizí pomoci, což však občas vyznívá, že se neumí zařadit do společnosti. Nízké nárty mají lidé, kteří naopak vyžadují společnost druhých. Jsou přátelští a rádi baví ostatní.

Autor: INT, bak