Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Proč ženy chtějí pořád víc a stejně nebudou spokojené?

Máte lásku, spokojený život, ale pořád to není dost. Tak to cítí většina žen.
14. září 2011 | 12:34

Budu spokojená, až budu mít víc lásky, lepší jídlo, víc peněz, modernější dům, originálnější oblečení. Jenže i kdyby vám spadlo modré z nebe, klid na duši vám to nepřinese. Můžou za to dávné geny!

Neustále se honíme za něčím lepším, větším a úžasnějším. Jedna chce milejšího muže, druhá víc sexu, třetí peníze. Jenže i kdybychom dostaly naprosto všechno, po čem toužíme, spokojené nebudeme. Lidský mozek je totiž naprogramovaný k větší touze, než si dokáže užít.

Podle studie publikované americkou Společností pro neurovědy je to důvod, proč nás neustále trápí neodolatelné touhy po všem možném – jídlem počínaje a sexem rozhodně nekonče. A jako naschvál si to pak ani pořádně nedokážeme užít.

Autoři studie prý zjistili, že je to v naší hlavě zařízené tak, že zažíváme mnohem více touhy než uspokojení. V praxi to znamená, že i kdybychom dostaly toho nejbáječnějšího chlapa, měly ten nejúžasnější sex a topily se v penězích, stejně bychom za chvíli chtěly něco víc a byly naštvané, že to nemáme.

Máme to v mozku

Čokolády není nikdy dost
Autor: profimedia.cz
Podle odborníků za to můžou naši dávní předci. Primitivní lidé totiž museli ulovit mnohem více jídla, než mohli zkonzumovat, protože potraviny nedokázali uchovávat. Proto jejich mozek vyžadoval neustále více, aby si zajistil dostatek zdrojů energie. To samé platilo o rozmnožování. Aby druh nevymřel, musel prý těly lidí cloumat obrovský sexuální chtíč, který při krátkém trvání života a vysoké úmrtnosti zajistil dostatek potomků.

Říkáte si, že moderní doba nenutí člověka ani hromadit potraviny, ani prožívat neukojitelnou touhu? To je sice pravda, jenže náš mozek se tomu ještě nedokázal přizpůsobit a je pořád nespokojený.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: Famous.cz, Kbak