Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jak si srovnat život: Pomůžou karty, meditace, nebo life kouč?

21. srpna 2011 | 05:01

Máte pocit, že vám něco důležitého chybí, stojíte na křižovatce a nevíte, kudy dál, nebo jste prostě nespokojená sama se sebou i se životem? V tomhle zmateném období vám pomůže magie, psycholog nebo pohled do vlastní duše.

Každou z nás to potká několikrát za život. Období, kdy se něco ve vás i kolem vás láme, může přijít ve dvaceti, ale také v sedmdesáti. Já ho poprvé zažila kolem třicítky, když jsem se rozváděla. Nevěděla jsem, co se děje, co je dobře a co špatně, kam jít dál, kdo jsem a už vůbec ne, co bych měla dělat. Zoufale jsem hledala něco nebo někoho, kdo mě chytne za ruku a převede mě bezpečně do nového a lepšího života. Vyzkoušela jsem psychologa, nechala si vyložit karty, naučila se meditovat… A víte co? Každá z těch věcí mi pomohla. Alespoň trochu. Byly to malé záchytné body, díky kterým jsem všechno zvládla. Jak fungují a s čím vám opravdu pomůžou?

Karty

Na výklad karet si můžete dojít ke zkušené kartářce, ale zvládnete ho i sama. Já zvolila obě možnosti. Jednou jsem zašla za kartářkou, pak jsem si koupila tarotové karty, knihu s návodem a učila se vykládat si sama. Jsem typ, který netouží vědět, co ho doopravdy čeká, protože se bojím špatných zpráv. Karty používám jako pomocníka ve chvíli, kdy se nemůžu rozhodnout. Můžou poradit, co se stane, když se vydáte tou či onou cestou, jaká na vás čekají rizika, a nabídnou jiné řešení. Při sezení u kartářky si můžete říct, jestli chcete, aby vám věštila, nebo jestli potřebujete spíš poradit a ukázat možnosti. Podle kartářky Dagmar Kludské znají karty odpověď na vše, ale ne vždy po ní člověk touží. „Když byla jedna z mých dcer vážně nemocná, nemohla jsem se na to zeptat karet, bála jsem se. Ale jsou i situace, kdy vás karty upozorňují na problémy (mě například na alkohol u druhého muže), jenže vy jste slepé a hluché, i já tenkrát byla,“ říká Dagmar Kludská.

Karty osudu
Autor: profimedia.cz

S čím vám pomůžou?

Ve chvíli, kdy se potřebujete rozhodnout, ale nejste si jistá. Pokud ztrácíte půdu pod nohama a nevíte, kudy kam, můžou vás karty skvěle nasměrovat a varovat před nebezpečím. Pozor na zbytečně upřímné výklady některých kartářek. Jestliže víte, že s vámi eventuální předpověď nějaké drsné budoucnosti může nepěkně zacloumat, raději na to kartářku na začátku sezení upozorněte. Upřímnost za každou cenu vám může ublížit.

Jak?
Naučí vás vidět i věci, které jsou ve vašem podvědomí nebo o nich ještě nevíte. Díky kartám se můžete na svět kolem sebe dívat jinýma očima.

Kouzla

Čarodějka Marcela Košanová říká, že v každé z nás je čarodějka a je jen otázka zkušeností a praxe, než se svou žensky kouzelnou moc naučíme využívat.

Čáry jsou možná berlička, možná fungují.
Autor: Thinkstock.cz
„Některá čarodějné schopnosti rozvíjí a jiná ne.Je to stejné jako cvičení v tělocvičně. Kdo chce, ten se vypracuje do podoby Ramba, a kdo necvičí, má ramínka jako sešlápnutý rýč. Pokud si žena přeje stát se čarodějkou a chce porozumět tajům přírody, musí se učit,“ radí na svém webu www.kosanka.cz. Některé věci v životě se zkrátka dají trochu postrčit pomocí kouzelných rituálů a magie. Podle Marcely Košanové je dokonce možné změnit svůj osud. Jestliže nevíte, jak s čarováním začít, kupte si knihu Čarodějnický kalendář, Velkou knihu magie a čarování nebo Magie na každý den.

S čím vám pomůžou?
S každou situací, kterou potřebujete nutně změnit, ale nevíte jak – přivolání lásky, přičarování peněz, ochrana rodiny nebo domu…

Jak?
Je to vyzkoušený psychologický trik. Rituál, který při kouzlení použijete, znásobí sílu vašeho přání i myšlenek.

Meditace

Není na ní nic těžkého. Naučit se dá za pár dnů, a přitom s vaší duší dokáže zázraky. „Jednoduchou meditační techniku dělám každý večer před spaním. Zvlášť v období, kdy nestíhám, všechno se mi hroutí pod rukama a bojím se, že něco nezvládnu,“ popisuje čtyřicetiletá produkční Marie. Prý jí k tomu stačí deset minut. Začne kontrolou dechu – hluboký nádech a výdech, několikrát za sebou, pak si představí, že s každým nádechem vstupuje do těla světlo, které přináší pozitivní energii a temná síla strachu odchází s výdechem. Chcete-li to také zkusit, můžete si pomoct i tím, že během meditace budete snít o nějakém krásném a příjemném místě, kde se cítíte dokonale šťastná. Až se tuto jednoduchou techniku naučíte, budete ji moci provozovat klidně v čekárně u zubaře. Nikdo to nepozná a vy se příjemně uvolníte.

S čím vám pomůže?
Pomáhá zvládat stres, najít klid a zjistit, co vlastně od života doopravdy chcete. Jestliže při meditaci usnete, pocit uvolnění se protáhne přes celou noc a ráno se budete cítit plná síly a odhodlání.

Jak?
Naučí vás uvolňovat tělo, správně dýchat, naladit se na vesmír i na svou duši.

Důležité je být každý den vyrovnaná.
Autor: profimedia.cz

Life kouč

Ten nastupuje ve chvíli, kdy všechno ostatní selhalo a vy nejste schopná „kočírovat“ si život sama. Pětačtyřicetiletá Martina zašla za koučkou v období, kdy byla nespokojená snad se vším a nevěděla, kudy ven. Nemohla si najít chlapa, práce ji nebavila a všechno ji rozčilovalo. Snažila se svůj život změnit, najít správnou cestu, ale nedařilo se. Pomohla jí až koučka. Správný kouč má totiž na rozdíl od vás nadhled,vidí věci jinak než vy. „Na začátku koučinku s klientem hledám příčiny jeho nepříjemných myšlenek, které formuji do takzvaných emočních rovnic. Ty většinou vznikají v dětství díky výchově. S takovými rovnicemi se pak pracuje a hlava se musí takzvaně celá emočně přeprogramovat. Nikdy nepouštím z péče člověka dříve, než se cítí lépe a nezačne měnit svůj život k lepšímu,“ vysvětluje life koučka Lenka Černá z www.mujvztah.cz.

S čím vám pomůže?
Vždycky když váš život uvízne na mělčině, nefunguje vám vztah, jsme osamělá, máte špatnou práci nebo problémy se sebevědomím. Pomáhá rozseknout i začarovaný kruh situací, které se vám neustále opakují (například si vybíráte dokola stejný typ mužů).

Jak?
Najde skutečnou příčinu vašich problémů, uvolní staré bloky a přeprogramuje myšlení. Celý proces obvykle trvá několik měsíců. Lenka Černá dokonce doporučuje zajít si k life koučovi preventivně v období, kdy mladý člověk dostuduje a začne žít svým vlastním životem.

Autor: Majka Vinická, Kbak