Své životní číslo si spočítáte součtem jednotlivých číslic data narození. Ten, kdo přišel na svět například 2. 3. 1980 bude mít životní číslo 5. (2+3+1+9+8+0 = 23 = 2+3 = 5) Vyjde-li vám číslo deset, je vaše životní číslo (1+0), tedy 1.

1

Máte-li v numeroskopu číslo jedna, jste z podstaty akční a hodí se pro vás aktivní dovolená – sportovní nebo poznávací. Klasické povalování u pláže pro vás není, nudila byste se a byla značně neklidná. Vše nejraději řídíte sama, máte hodně energie a nadšení k tomu, abyste zvládala svůj vlastní program i aktivity dětí. Umíte dokonale „vypnout“ od pracovních povinností, ale díky své pohotovosti také okamžitě „zapnout“, když to okolnosti vyžadují.
Táhne vás to na místa vyprahlá a slunečná, pouště, ale i pláže, kde však potřebujete mít vypnutou volejbalovou síť. Vyhovuje vám i sólové sportování, turistika, běh, po ránu si s chutí zaběháte po pláži při východu slunce. V těch chvílích, kdy ostatní ještě spí, si prožijete chvilky, kdy cítíte propojení s přírodou a s vesmírem.

Kam jet? Pro poznávací dovolenou vám bude nejlépe vyhovovat Anglie, Dánsko, ve Francii především Marseille, v Německu Berlín. Z českých destinací vyberte jižní Čechy a jižní Moravu – ideální místa pro výlety a cesty na kole.

2

Nedovedete si představit, že byste měla cestovat sama, to raději zůstanete doma. K prožití dokonalého volna potřebujete mít společnost, a to především svých dětí a partnera. Ideálem je pro vás rodinná dovolená s koupáním, vařením a zavařováním, zahradním grilováním, opalováním a lenošením. Volno klidně trávíte na chalupě nebo v kempu. Je vám moc dobře u vody. Pokud zvolíte zahraniční dovolenou, vyberete si asi klasický pobyt u moře nebo přímo plavbu po moři. Dáváte přednost pasivní dovolené, aktivní sportování vás vyčerpává, jediné, co vás zláká, jsou vodní sporty. Na cestách si nenechte ujít rozkvetlé zahrady, parky, kulturní akce, módní centra, salony, kadeřnictví.

Ze zahraničních míst je pro vás lákavá jižní Itálie, Švýcarsko, Německo, Madeira a Řecko. V Česku si zamilujete pobyt u vody – zkuste Lipenskou přehradu nebo Máchovo jezero.

3

Milujete aktivní dovolenou a jen těžko zůstáváte na jednom místě. Relaxujete pohybem, ale i duševní činností. Vyhledáváte knihovny, muzea, různé letní kurzy, studium nebo přinejmenším luštíte křížovky a hlavolamy. Ve vašem zavazadle obvykle nechybějí knihy, protože pokud už lenošíte, tak s knihou v ruce a se sklenicí dobrého vína. Hodí se pro vás jak dovolená sportovní, tak i poznávací. Můžete také vyjet na týden na kolo, poznávat nová místa, být stále v přírodě a na čerstvém vzduchu. S nadšením „ochutnáte“ i pěší turistiku nebo kanoistiku. Jste hravá, nápaditá, veselá a potřebujete hodně konverzace. Doma i na cestách vás zlákají nákupy, z dovolené si přivezete podstatně více zavazadel praskajících ve švech díky vašim „suvenýrům“ – především oblečení, obuvi a různým publikacím.

Místa, která byste měla vidět, jsou v Anglii Londýn, ve Francii Versailles, ve Španělsku Córdoba. Doma navštivte města, která lákají historií, Český Krumlov, Telč nebo Kutnou Horu.

4

I o dovolené navštěvujete fitness centra a sportovní akce, ráda si zaběháte, zacvičíte, jezdíte na kole. Snažíte se udělat maximum pro své zdraví, čtete knihy a články o zdraví, jíte vitaminy. Pokud pojedete na cesty, zvolte nejraději lázeňská letoviska, místa, kde jsou bazény, fitness centra, ale také nákupní centra a knihovny. Nejlépe si odpočinete s knihou v ruce, kdy vaše mysl bude mít co na práci.. Jinak se vám nepodaří dost dobře „vypnout“, uvolnit se a odreagovat od práce, protože slova zdraví a práce jsou pro vás klíčová. Dokonce i obyčejná dovolená doma nebo na chalupě musí být ve vašem případě naplněná prací, zahrádkařením, zavářením, malování, gruntováním.

K ideálním místům pro vaši dovolenou patří ve Francii Paříž, Lyon, Toulouse, ve Švýcarsku Basilej. Lákat vás budou maďarské a slovenské lázně, líbit se vám bude ale i v Česku, zkuste Třeboň nebo Mariánské Lázně.

5

Vaše dovolená musí být hlavně prosluněná, naplněná zábavou, radostí, smíchem, hrou a dobrodružstvím. Podle toho si volíte nejen destinace pro dovolenkový pobyt, ale i společnost, se kterou vyjíždíte na cesty. Je vám vlastně jedno, jestli si budete užívat sluníčko u moře, nebo na horách, potřebujete však mít dostatek sportovního nebo kulturního vyžití, pohodlí, dobrou společnost, možnost posezení u kvalitního jídla a pití. Letos vás „osloví“ především muzea, divadla, kina, festivaly, zábavní místa, hrady, zámky, parky, paláce, místa, která dýchají vznešeností a atraktivitou. Ráda střídáte aktivitu s pasivitou, takže po dnu naplněném poznávacími výlety, nákupy nebo sportem, si zalenošíte na pláži s pohledem na západ slunce. Vyhovovat vám budou tuzemské zájezdy.

Ze zahraničních míst pak vyjeďte na francouzskou Riviéru, do alpských zemí, láká vás i horký Egypt, Turecko nebo Tunisko. Objednejte si prodloužený víkend ve Vídni nebo Paříži. Chcete-li letos zůstat v Česku, vyjeďte na jižní Moravu, Lednicko-valtický areál je pro vás ideální místo k odpočinku.

6

Uděláte vše pro to, aby dovolená byla hlavně pohodová, láskyplná a oddechová. Chcete mít ze svých cest hluboké dojmy, toužíte po umění, hudbě a velikosti ducha. S takovýmito nároky si budete pečlivě vybírat místa, aby se zasytila jak vaše duše, tak i tělo těmi nejlepšími zážitky. Nebudete litovat času ani peněz. Nejlépe vám bude svědčit pobyt v místech s bohatým kulturním životem, ale i hrady, paláci, zámky a květinovými zahradami či parky. Pokud nenajdete poutavý a bezpečný zájezd, klidně se spokojíte s pobytem doma, jen když si budete moct se svým miláčkem užívat chvíle klidu a rodinného štěstí. S radostí si zalenošíte, zapomenete na práci i na celý svět, zútulníte domov, vylepšíte dětský pokojíček. Prosté radosti jsou pro vás to nejdůležitější, z nich se skládá vaše velké štěstí.

Pro zahraniční dovolenou by vám měla vyhovovat místa, jako je Lisabon v Portugalsku nebo Madrid ve Španělsku. V tuzemsku vyrazte na luxusní chatu v Jizerských horách nebo Krkonoších.

7

Cestování je pro vás přirozeností, touláte se věčně a celoročně, ať už na klasické velké dovolené, nebo prodloužených víkendech. Poznání a poznávání je vaší hlavním znakem, jste velmi zvídavá. Všude se umíte přizpůsobit okolnostem. Vynikáte však také originalitou, takže současně vtisknete každému místu svůj osobitý styl a mnozí vás pak napodobují. Milujete sport, doslova bažíte po zábavě a smíchu, takže ve vašem případě jde o dovolenou sportovní, poznávací nebo oddechovou. Snažíte se cestovat nalehko, mít co nejméně zavazadel, což se vám však ne vždy podaří. Na poslední chvíli si totiž vzpomenete na řadu praktických drobností, které pak často ani všechny nevyužijete. Protože máte dobrodružnou povahu a nebojíte se pátrat, chcete být vybavená co nejlépe.

Na cestách vás letos zlákají místa s duchovní hloubkou, kostely, chrámy, ale také paláce, veřejné parky a zahrady. Ideálními místy pro dovolenou jsou jižní Francie, Itálie, Toskánsko, Španělsko. Láká vás ale i střední Morava, Olomouc, Lipník na Bečvou. Chcete-li být aktivní, to pravé pro vás jsou slovenské hory.

8

Dovolená se vám často proměňuje doslova v pracovní cestu. V lepším případě si s sebou berete notebook, pracovní kontakty, rozepsanou práci. Rychle se začnete nudit, potřebujete stále něco dělat, víte, že čas jsou peníze. Mobil samozřejmě nemůžete postrádat a stále úzkostlivě hlídáte každé zazvonění. Jen stěží se dovedete uvolnit a obyčejně lenošit, o zábavě ani nemluvě. Vážnější „případy“ na každém kroku mluví o práci, o svých plánech, vyhlížejí nějaký dobrý obchod a příležitost. Pokud si chcete alespoň trochu oddychnout a zapomenout na práci, zvolte místo, které vás uklidní. Ideální jsou hory, kde se zbavíte starostí a budete si užívat nádherné přírody. Vůně lesa, stromy, klid, jeskyně, poustevny, odlehlá místa, kde můžete být sama sebou, to je přesně to pravé.
Oblastmi, které vás lákají, jsou ve Francii Provence, v Belgii Brusel, řecké ostrovy. Od pracovních povinností se příjemně odpoutáte v přírodě a nemusíte za ní vyjíždět do zahraničí: zkuste třeba České Švýcarsko.

9

Láká vás především exotika, nevšední zážitky a vše, co nemůžete zažít doma „za pecí“. Po celoročním úsilí potřebujete změnu, pryč od práce, od domova a všedních starostí. Nejraději byste odjela na neobydlený ostrov, který byste mohla prozkoumávat. Vítáte nečekané, tajuplné a nebezpečné situace, fascinují vás objevy a dobrodružství, když ne fakticky, tak alespoň v knížkách, jež ve svém volném čase přímo hltáte. Není vyloučené, že pokud přece jenom zůstanete doma, budete hodně číst dobrodružnou či detektivní literaturu nebo budete studovat duchovní směr, který vás zajímá. Každopádně četba poutavé literatury je tím pravým potěšením. Láká vás moře, podmořský svět, místa tajemná, záhadná, skrývající nějaké tajemství, ale také hřbitovy, zoologické zahrady, safari.

Vyhovovat by vám mohlo Švýcarsko nebo Rakousko, také sever Evropy, Norsko, Švédsko. Chcete-li k moři, vsaďte na Chorvatsko, vyberte si trasu a projeďte ji na konci léta na kole. Líbit se vám bude v příhraničních oblastech, ať už na jihu Čech, nebo Moravy. Sázkou na jistotu by mohla být turismem nezatížená Česká Kanada.