Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Co víc zaujme muže: Oblečení nebo vůně?

Chcete vzbudit mužskou pozornost a zájem? Co k tomu potřebujete? Luxusní oblečení, nebo skvělý parfém? Víc prý funguje to druhé.

Nejnovější průzkum společnosti Fashion Days přinesl zajímavé výsledky mužských postojů. Vyplynulo z nich, že není až tak důležité, co máme na sobě. Takže jestli se každý den trápíte u skříně a přemýšlíte, čím u svého protějšku zabodujete, je to zbytečné. Mnohem lépe uděláte, když si dáte sprchu a použijete kvalitní parfém. U mužů totiž hraje prim naše čistota a vůně. I když nám celkem v klidu odpustí nepovedený módní výstřelek, ke špinavému a páchnoucímu oblečení budou přistupovat velmi kriticky a nejspíš v nich vzbudíme místo chtíče odpor. Šmudlu prostě žádný muž doma mít nechce. To ženy jsou, pokud jde o oblečení partnerů, mnohem náročnější.

Dvě pohlaví, dva pohledy

Tři sta lidí z Česka mezi 20 až 50 lety odpovídalo mimo jiné na otázky, jestli se s někým rozešli kvůli tomu, jak se dotyčný oblékal, a zda někdy potkali někoho, kdo byl sice velmi atraktivní, ale oblečení nosil tak příšerné, že je to odradilo. Jak to dopadlo? Většina respondentů byla k módnímu vkusu svých partnerů překvapivě tolerantní. Pouze dvacet procent dotázaných na rovinu přiznalo, že je pro ně móda natolik důležitá, že by nesnesli, kdyby jejich partner neměl cit pro trendy a kombinace módních kousků.

Špinavý a páchnoucí partner by ale vadil až 95 procentům všech dotázaných.
A co ještě z výzkumu vyplynulo? Že se s mužem, pokud jde o změnu stylu, dá poměrně snadno pracovat. Jestliže se vám nelíbí jeho způsob oblékání, můžete to rychle napravit. A tak neměňte partnera, pouze jeho šatník!

Jak to vidí muži?

Chcete vědět přesněji, co mužům vadí na ženském zevnějšku? Poučte se z některých odpovědí:

Adam, 35 let
„Krásná žena může být zabalená klidně v cibulové zácloně a je mi to jedno. Nicméně pokud by její oblečení bylo otrhané, či páchnoucí, odradilo by mě to!“

Student Martin, 18 let
„S kamarády řešíme, která holka používá a nepoužívá deodorant. Ty, které ho nepoužívají, jsou potom terčem posměchu.“

Kamarádi Aleš a Zdeněk, 30 let

„Ano, jednou jsem se rozešel s dívkou kvůli módě. Nosila příliš mnoho prstenů a dalších cingrlátek.“ Jeho vrstevník dodává: „Rozešel jsem se se svou bývalou přítelkyní, protože nosila dlouhé sukně, které jí podivně zkracovaly nohy, a taky punčocháče jak ve školce.“

Vladimír, 36 let
„Jednou mě doslova šokovalo příšerné spodní prádlo, což byl konec. Vzpomeňme na Bridget Jones…“

Jan, 27 let
„Rozešel jsem se s dívkou, protože používala pánský parfém, který mi velmi vadil.“

Autor: duš, Kbak