Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tip na dárek: Revoluční Powerball posílí vaše zápěstí

Ať už máte bolavé zápěstí z tenisu, neustálého psaní na klávesnici nebo řízení auta, Powerball je pro vás jedinečnou možností bolest odstranit.
6. prosince 2010 | 05:00
Prezentace klienta |

Podobá se tenisovému míčku a když jej roztočíte ve své ruce, posiluje vám nejen zápěstí, ale i celou ruku. O čem je řeč? O kouzelné "věcičce" jménem Powerball. Dají se s ním totiž dělat fantastické věci a když se naučíte ho používat, tak se od něj často nebudete chtít vůbec odtrhnout. Tato závislost ovšem není na škodu. Uzdraví nejen namožené zápěstí, ale protrénuje vaší motoriku.

Bolavé zápěstí po celodenní práci na počítači?

Každý, kdo celý den stráví psaním na klávesnici, tento problém určitě zná. Dopíšete, vypnete počítač a ruka vás v zápěstí pobolívá po celý zbytek večera. Někdo občas ruce protáhne, ale většina na bolest vědomě zapomíná. Pokud máte někoho ve vašem okolí, nebo přímo vy si na tuto bolest stěžujete, máme pro vás řešení. Powerball, věc, která loňské vánoce trhala rekord v prodeji, je dárek pro všechny, kteří rádi objevují nové věci a navíc chtějí udělat něco pro svojí tělesnou pohodu. Díky posílení a uvolnění svalových partií je jeho uplatnění široké a to nejenom ve sportu. Je vhodný pro hráče golfu, tenisu, pro cyklisty a horolezce, pro hráče na strunné, dechové a klávesové nástroje a pro operátory počítačů a další administrativní pracovníky, kteří každý den pracují s počítačovou klávesnicí.

669161:gallery:true:true

Zdravý dárek pro každého?

Skutečně. V oblasti rehabilitace se pomocí Powerballu dají řešit potíže způsobené jednostranným zatížením některých svalů ruky, které se právě mohou týkat výše uvedených profesí. Fantastických výsledků se tak dosahuje zejména při řešení syndromu karpálního tunelu,  RSI (onemocnění ruky z opakovaného přepětí např.  při práci s klavesnicí počítače), problémů s tenisovým loktem a zraněným zápěstím. Powerball nejenom, že vykazuje vynikající  rychle se dostavující výsledky  při posilování prstů, rukou, zápěstí, formování svalů paží a posilování a uvolňování ramen, ale významně pomáhá  při rehabilitaci. Je to i skvělý prostředek k relaxaci a odbourávání stresu.

Učení je matka moudrosti

Začátky s Powerballem chtějí značnou míru trpělivosti. První pokusy jsou u mnoha lidí doprovázeny smíšenými pocity. Budete mít pocit, že je to těžké (jen samotný start Powerballu vyžaduje delší trénink), že se to nikdy nemůžete naučit a po chvilce točení si navíc budete myslet, že vám asi upadne celá ruka.  Byla by škoda to, ale vzdát! Už za pár dní pochopíte princip startování, získáte sílu a cvik a budete si moct  s Powerballem jen tak pohrávat v nejrůznějších otáčkách. Nastoupí pocit vítězství  a začne to být pro vás velmi příjemné. Powerball startujte ze začátku vždy pomocí provázku. Jen opravdu pokročilí umějí roztáčet Powerball bez jeho použití jen za pomocí palce nebo dlaně. Časem se k tomu určitě taky dopracujete vy nebo ten koho tímto vánočním dárkem letos obdarujete.

Pár příkladů cvičení pro posilování

Svaly předloktí - natáhněte paži a točte zápěstím proti směru hodinových ručiček

Spodní svaly předloktí - použijte stejnou  techniku jako u předešlého cvičení, ale otáčejte zápěstím ve směru hodinových ručiček

Biceps -pokrčte paži a točte ve směru proti chodu hodinových ručiček. Natočte zápěstí lehce směrem k sobě.

Prsní svaly - držte paži téměř nataženou a točte powerballem mírně před tělem.

Deltové svaly - držte paži rovně dolů podél těla a točte powerballem ve směru hodinových ručiček. Měli byste pocítit pálení v deltových svalech.

Zvýšení  síly  v dlani a prstech – používejte powerball  ve střídavě nižších a vyšších otáčkách. Musíte tak udržovat pevnější úchop při zvyšující se rychlosti rotace.

Objednat si jej můžete v našem speciálu Tipy na dárky.

Komerční prezentace