Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zvrácenost: Vycpané podprsenky pro holčičky

17. dubna 2010 | 05:00

Obchodní řetězec v Británii vyvolal veřejné pohoršení. Prodával dvojdílné plavky pro sedmileté holčičky s push-up horním dílem. Podporuje snad pedofilii? Ptají se protestující rodiče.

Je známo, že malé holčičky touží po ženském těle, vzhlíží se v panenkách Barbie. Mamince kradou boty na vysokém podpatku, červenou rtěnku. Malé parádnice. To, co udělal anglický obchodní řetězec s levnou módou však šokuje!

Vzbouření rodičů

„Tímto modelem se Primark rozhodl, dle mého názoru, podpořit pedofílii,“ tvrdí rozčilený otec. „Je nepředstavitelné, takovou věc vůbec navrhnout, natož pustit do prodeje!“ I ostatní rodiče, kteří se do protestu zapojili sdílí jeho názor. „To je děs, takové plavky prodávat,“ připojuje se jedna z matek s protestní cedulí v ruce. „Sexualizovat děti je nechutné.“

.
Autor: TheSun.co.uk

Pobouření rodiče mají zcela jistě pravdu. Malé holčičky v nynějším světě už tak v útlém věku prožívají psychický nátlak. Své tělo začínají porovnávat s fotografiemi krásek v magazínech. S vyzáblými panenkami s monstr vnadami a nohou vytvarovanou pro jehly. Poslední pomyslnou kapkou manipulace s dětskou duší je vyvolávat touhu po uměle zvětšeném poprsí.

Protesty ze všech stran

I britská organizace The Children´s Society, která se staví proti zneužívání dětí, kritizovala Primark za nesvědomitý přístup a předčasnou sexualizaci malých děvčátek. Pobouření vyjádřili i politici.

Bikinky s vycpanou podprsenkou stály čtyři libry (asi 114 korun) a na výběr byly v růžové barvě se zlatými hvězdami, nebo v černé s bílými puntíky. Po vyvolané aféře mezinárodní řetězec Primark, který se prodává módu hlavně pro mladé, hodlá část zisků věnovat svazu na ochranu dětí.

.
Autor: Mail.co.uk

Otázka etiky

Sexy design plavek vyvolal rozruch. Svět ale stále přehlíží spoustu výrobků, které prodeje chtiví obchodníci vyprodukují. Dětský make-up, botičky na podpatku.

Kalkulující businessmani vydělávají na touze holčiček stát se malou panenkou. Na potřebě maminek mít doma malou princeznu. Jako například malá Suri Cruise pochodující v střevíčkách s rudou pusinkou. Někteří rodiče prostě nemají soudnost a nakupují, co miláček chce.

Co si myslíte vy? Koupili byste dítěti sexy bikiny? Diskutujte!

Autor: Adéla Pěničková, frč