Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Inkontinence je intimní trápení pro více jak 50 % žen

24. října 2016 | 08:00
Prezentace klienta |

Ano, je tomu tak. Každá druhá žena u nás trpí nebo v průběhu života někdy trpěla únikem moči neboli inkontinencí. Pro mnohé z nich to často znamená velký intimní problém, se kterým se jen nerady svému okolí svěřují a lékaře vyhledají i s několikaletým odstupem od počátku obtíží. Řešení tohoto problému však nemusí být vůbec složité, moderní metody léčby inkontinence nabízí například pražská klinika GynCentrum.

Nechtěným únikem moči trpí v naší společnosti hlavně ženy. U většiny z nich jsou tyto obtíže spojené s prvním porodem, kdy jsou oslabeny svaly pánevního dna, nebo s obdobím menopauzy. V dnešní době však už nejsou výjimkou ani mladší ženy. Jedno ale mají všechny tyto ženy společné. Nerady o problému mluví.

„Spousta žen pociťuje kvůli potížím s inkontinencí trauma a postupně se omezuje v běžném životě. Za lékařem ji donutí jít až náhlé zhoršení zdravotního stavu. Na vyšetření tak často dochází až po 5-7 letech potíží,“ uvedl MUDr. Daniel Struppl z kliniky GynCentrum, která se na léčbu inkontinence specializuje.

Autor: GynCentrum

Nechtěný únik moči, který může být spojen s nepříjemným zápachem, se snaží řešit pomocí různých hygienických pomůcek a i díky tomu jsou v neustálém stresu. To ovšem jejich potíže nevyřeší. Podstatné je navštívit odborníka, který zjistí příčiny nemoci a navrhne tu nejvhodnější léčbu. Citlivý a individuální přístup lékaře by měl být v tomto případě samozřejmostí.

 

Autor: GynCentrum

Důležitá je správná diagnóza

Jen ta dokáže určit konkrétní typ inkontinence, díky kterému lékař zvolí ideální léčebný postup. K přesné diagnóze pomáhá i urodynamický přístroj, který je součástí urogynekologické poradny i v pražském GynCentru. Při tomto typu vyšetření zhodnotí lékař u pacientky tlakové a objemové parametry močového měchýře a močové trubice během plnění a vyprazdňování měchýře v klidu a při kašli. Vyšetření pomáhá určit diagnózu a její závažnost, včetně upřesnení zda se jedná více o inkontinenci stresovou, kdy je nejlepším řešením malý chirurgický zákrok, nebo urgentní typ, který se dá léčit medikamenty. Chirurgický zákrok se provádí v celkové anestezii a bývá hotový během 20-30ti minut. Následná rekonvalescence je velmi rychlá, takže se pacientka během několika dní může vrátit ke svým běžným aktivitám. Při správném rozpoznání je úspěšnost léčby 85 %!

Autor: GynCentrum

Nově můžeme nabídnout našim pacientkám i podpůrnou léčbu laserovým přístrojem nové generace. Této metody lze použít zejména u lehčích forem úniků moči, společně s cvičením svalů pánevního dna.      

Autor: GynCentrum

Neváhejte tedy. Máte-li obtíže s držením moči, přestaňte se ostýchat a navštivte specializované pracoviště pražské kliniky GynCentrum, které vám poskytne moderní metody v diagnostice a léčbě inkontinence k vaší spokojenosti.

 

 

 

 

Video se připravuje ...