Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

3 kroky, jak skoncovat s únavou

27. dubna 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Na jedné straně se v posledních dnech vše probouzí k životu, na druhé straně lidský organizmus po zimním útlumu bojuje s únavou. Jak se jí co nejrychleji zbavit?

Tipy pro boj s únavou:

1. Jezte a pijte pravidelně

Pocit únavy často souvisí s tím, že tělu dochází energie, kterou mu máme dodat prostřednictvím stravy. Méně je někdy více a v případě jarního jídelníčku to znamená hlavně lehčeji a postupně, ideálně ve 4 až 6 porcích za den. Jako přílohu k hlavnímu jídlu zkuste zeleninu ve formě salátů.

Kolik tekutin za den vypít, je individuální. Snažte se však pít hlavně čistou vodu ochucenou například citrónem. Pokud patříte mezi milovnice kávy, zvyšte příjem tekutin bez ohledu na pocit žízně.

2. Doplňujte železo

Pocit vyčerpání může být projevem nedostatku železa, které je pro náš organizmus nepostradatelným stopovým prvkem. Jeho denní spotřeba by měla být kolem 15 mg, což vyžaduje konzumaci pestré stravy, na kterou často zapomínáme.

K vyváženému jídelníčku proto doporučujeme přidat doplněk stravy Floradix, který je optimálním zdrojem k doplnění železa a přispívá ke zmírnění únavy. 

Věděli jste, že...

… nedostatek železa může být příčinou únavy, kterou pociťujete při menstruaci? Tělo ženy při ní totiž spolu s krví přichází o nezanedbatelné množství železa, které je vhodné doplnit zvláště v případě silnějšího krvácení.

3. Poslední záchrana

Vydýchaná místnost vám k pocitu svěžesti nepomůže, takže vyvětrejte. K osvěžení pomůže i chladná voda, kterou si opláchnete obličej nebo šíji.

Autor: Liftec

Náš tip: Pro zmírnění únavy vyzkoušejte unikátní tekutý přípravek Floradix, jehož tradiční receptura mu umožňuje být optimálním zdrojem železa. Pro tělo je železo obsažené ve Floradixu dobře vstřebatelné nejen díky formě glukonátu železnatého, ale i dalším obsaženým látkám, mezi které patří vitamíny B2, B6, B12, C, med, výtažky z bylin a ovocných šťáv.  Tyto látky mají samozřejmě další nezanedbatelné příznivé účinky na organizmus.

Floradix neobsahuje alkohol, laktózu, konzervační látky, barviva ani syntetické přídatné látky, a je tak vhodný i pro těhotné a kojící ženy, děti od 3 let, dospívající, vegetariány, dárce krve a pro starší lidi nebo rekonvalescenty.

Doporučená maloobchodní cena doplňku stravy Floradix je 299 Kč za balení 250 ml. K dostání je v lékárnách, v prodejnách dm a v drogeriích TETA po celé České republice.

Pokud vás zajímá zdravý životní styl, zaregistrujte se na www.liftecklub.cz. V registračním formuláři vyplňte promo kód BLESKCZ042015. Můžete získat nejen zajímavé slevy, ale také mnoho užitečných informací a dárky za nasbírané body.