Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Usínáte v práci? Zatočte jednou provždy s jarní únavou

8. dubna 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Znáte to také? Ráno je sice světlo a mezi mraky vykukuje slunce, ale vám se stejně nechce z postele. Cítíte se unavenější než kdy dřív a klidně byste pod peřinou strávili celé jaro. Jak bojovat proti tzv. jarní únavě?

Náš imunitní systém je po zimě vyčerpaný. Dlouhé měsíce bojoval s nedostatkem světla, výraznou změnou teplot, nedostatkem pohybu a bránil se chřipkovým epidemiím. Proto je potřeba ho na začátku jara pořádně nastartovat.

Otužujte se

Otužování je jedním z prostředků na posílení imunity. Ráno si dejte rychlou studenou sprchu nebo se na konci mytí studenou vodou lehce opláchněte. Vaše tělo vám rovněž poděkuje za návštěvu sauny. Aby bylo otužování účinné, měli byste se saunovat alespoň 1x týdně.

Autor: Walmark.eu

Doplňte vitaminy

Našemu organizmu po dlouhé zimě chybí vitaminy a minerály. Tělo se bude dožadovat zejména vitaminu C, který doplníte citrusovými plody, rajčaty nebo červenou paprikou.

Nezapomínejte ani na vápník. Ten je hlavním stavebním materiálem kostí a zubů. Zároveň může mít jeho nedostatek vliv na vaši únavu. Najdete ho zejména v mléčných výrobcích, máku, ořeších nebo rybách.

Podpořit jeho doplnění můžete i pomocí doplňků stravy. Proenzi Lady CalciCube jsou lahodné měkké karamelky obsahující vápník, vitamin D a K. Jedna karamelka obsahuje 500 mg vápníku, což odpovídá přibližně dvěma sklenicím mléka. Navíc má čokoládovou příchuť. Takže si nejenom pochutnáte, ale zároveň uděláte i něco pro své zdraví.  Na eshopu www.pilulka.cz navíc nyní najdete karamelky za akční cenu 199 Kč.

Autor: Walmark.eu

Odlehčete jídelníček

V zimě každý rád hřešíme. Nejenom, že nějaká ta kila navíc skryjeme pod vrstvami oblečení, ale naše tělo si i trochu tučnější stravy žádá. To, aby mělo z čeho brát energii. Ale stejně jako na jaře odhazujeme oblečení, měli bychom se zbavit i nezdravých jídel.

Zařaďte do jídelníčku více zeleninových a ovocných salátů, na které jste během chladných měsíců neměli chuť. Rovněž nezapomeňte na bílkoviny.

Hýbejte se

Pohyb na čerstvém vzduchu vám jenom prospěje. Vyrazte na dlouhé procházky, pusťte se do dlouho odkládaného běhání, udělejte si projížďku na kole nebo se vydejte do bazénu. Stačí vám půlhodinka denně. Nejenom, že dobijete baterky, ale zároveň si při pohybu hezky vyčistíte hlavu.

Související články