Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Je na čase podpořit imunitu proti chřipce a nachlazení

16. února 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Závažný průběh chřipky a různé zdravotní komplikace hrozí především lidem s oslabeným imunitním systémem – starším osobám, malým dětem, lidem vyčerpaným nepřiměřenou fyzickou námahou a stresem a pacientům s chronickými chorobami zejména srdce, plic a ledvin. Po chřipce nebo nachlazení u nich mohou přetrvávat slabost, únava a kašel i několik týdnů. Často hrozí opakované záněty vedlejších nosních dutin a průdušek nebo zápaly plic, které mohou přejít do chronického stavu. Pokud trpíte na tyto obtíže i vy, podpořte svou imunitu, aby lépe zvládala souboj s různými nemocemi. Vedle vitaminů, probiotik a vedení zdravého životního stylu, které nám pomáhají udržet co nejlépe fungující imunitní systém, jsou v případě, že máme oslabenou imunitu, zvlášť účinné některé enzymy, které pomáhají zajišťovat rovnováhu a fungování imunitního systému.

Proč jsou pro nás enzymy tak důležité?

V našem těle totiž mají velký význam proteolytické enzymy, tj. enzymy štěpící bílkoviny, které mají za úkol správnou práci obranného systému a zajišťování jeho rovnováhy. Jestliže však máme oslabenou imunitu nebo nás ohrožuje zánět, je vhodné podpořit jejich činnost podáváním obdobných enzymů zvenčí. Zabývá se tím speciální oblast medicíny – systémová enzymoterapie. Nejznámějším a nejpoužívanějším lékem je zde Wobenzym.

Podpůrná léčba při chřipce a angíně

Protože tyto enzymy působí proti zánětům a podporují oslabenou imunitu, měly by je především osoby nejvíce ohrožené možnými komplikacemi začít užívat už v období zvýšeného výskytu chřipky a nachlazení. Jestliže chřipka nebo angína už propukly, pomáhají enzymové léky posílením imunity je rychleji zvládnout, a zkracují tak dobu léčby. Navíc pomáhají zabránit dalším komplikacím. Sliznice dýchacích cest poškozená virem chřipky totiž do určité míry ztrácí svou obranyschopnost a snáze ji pak mohou napadnout bakterie. Tímto způsobem někdy vzniká tzv. superinfekce: teplota znovu stoupá, příznaky chřipky neustupují, nebo se dokonce zhoršují a přidávají se nové. Takovou „přidruženou infekcí“ mohou být zánět vedlejších nosních dutin, zánět průdušek a zápal plic, u dětí se v souvislosti s chřipkou často vyskytuje zánět středního ucha.

Také u průvodních onemocnění chřipky a u angín, kdy je kvůli napadení bakteriemi nezbytné nasadit antibiotika, je vhodné spolu s nimi podávat i enzymové léky. Vedle toho, že posilují imunitu, totiž podporují i průnik antibiotik do tkání, a tím zvyšují účinnost léčby.

Aby se nemoc neopakovala

I když už jsme z nejhoršího venku, tedy v období rekonvalescence, léky s obsahem vybraných enzymů posilují stále ještě oslabenou imunitu, a jsou tak účinnou obranou proti případnému opakování nemoci a jejímu přechodu do chronického stavu.

Wobenzym je tradiční lék z přírodních zdrojů k vnitřnímu užití. Pečlivě pročtěte příbalovou informaci.
Autor: MUCOS Pharma

Více na www.wobenzym.cz