Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ženy s rakovinou prsu: Bojujeme se ztrátou ženství i peněz

5. února 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Rakovina prsu nebo pohlavních orgánů je u nás ročně diagnostikována více než 18 tisícům žen. Pacientky přitom v průběhu nemoci řeší nejen strach z budoucnosti, ale i to, že onemocnění většinu z nich dostane na kolena také finančně. Boj se zákeřným protivníkem však mohou výrazně usnadnit vhodné pojištění a pomoc odborníka. Obojí nabízí For You, projekt, jehož patronkou je populární zpěvačka Lucie Bílá. 

Rakovina = zátěž pro psychiku i rodinný rozpočet

Ke snížení příjmu v důsledku nemoci dochází u 84 % pacientek. Ukázal to unikátní průzkum projektu For You od ING Životní pojišťovny a Aliance žen s rakovinou prsu prováděný mezi ženami, které se zákeřnou nemocí bojovaly. Zároveň se tři čtvrtiny žen musí v průběhu léčby vypořádat se zvýšenými výdaji například na léky, doplňky stravy či dopravu do zdravotních zařízení.

Kvalitní paruka vyjde i na 10 tisíc

Léčba a chod domácnosti však nejsou to jediné, co ženy s rakovinou prsu nebo pohlavních orgánů trápí. Například kvalitní protetická podprsenka, která je pro ženy po ablaci prsu nezbytností, se dá pořídit od tisíce korun, paruka z umělých vlasů začíná na podobné částce. Chtějí-li se ale pacientky poohlédnout po té z pravých vlasů, která působí mnohem přirozeněji, musí počítat s částkou kolem 10 tisíc korun.

Jak se kritické finanční situaci vyhnout?

S nemocí se tak pojí i riziko vážných finančních problémů. Vyhnout se jim je přitom až zázračně jednoduché. Existují pojištění, která ženě v případě onemocnění rakovinou prsu nebo pohlavních orgánů vyplatí pojistné plnění ve výši až několika set tisíc korun. Místo obav o to, jak zaplatit účty, se tak může plně soustředit na léčbu a rekonvalescenci.

9 z 10 klientek ING by své kamarádce doporučilo pojištění For You

Jedním z nejlepších produktů na trhu je pojištění For You od ING Životní pojišťovny, jehož patronkou je zpěvačka Lucie Bílá. Projevilo o něj zájem už 60 000 žen. Pojištění lze pořídit již od pouhých 7 korun na den. V případě, že je ženě diagnostikována rakovina prsu nebo pohlavních orgánů, je jí již po stanovení diagnózy vyplacena pojistná částka až 750 000 Kč. Zároveň může čerpat praktickou pomoc ve formě asistenčních služeb do výše 20 000 Kč. Může si tak zajistit třeba pomoc v domácnosti (s úklidem, praním a žehlením, při domácí hygieně atd.), dovoz jídla a léků nebo dopravu na vyšetření do nemocnice. V ceně pojištění je navíc plnění v případě úmrtí z jakékoliv příčiny, kdy pojišťovna rodině vyplatí jednorázově 100 000 Kč.

Kvality pojištění For You potvrzují samotné klientky – svým známým by ho doporučilo 9 z 10 žen, které jej vyzkoušely.

Nejen peníze, ale i rady odborníků

Dobrá rada nad zlato, říká se. Stejně, a možná mnohem více, to platí v případě nemoci. V rámci pojištění For You tak mohou klientky zcela neomezeně využívat program prevence, který mimo jiné zahrnuje i neomezené telefonické konzultace s odborníky. Všechny informace o For You jsou k dispozici na stránkách www.foryou.cz.