Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ženy s velkými zadky jsou inteligentnější a zdravější, dokázala studie

Máte trošku větší pozadí? Nevadí, naopak, budete žít delší a šťastnější život
2. července 2014 | 12:20

Pokaždé, když si kupujete kalhoty, proklínáte svůj velký zadek, který se vám ne a ne do ničeho, co máte na hromádce v kabince, vejít. V takových okamžicích byste dala cokoli, mít zadničku jak dva kmínky! Ale pozor dámy, je tu nový průzkum, který ukázal, že vaše prostorově větší zadnice, je vlastně výhrou v loterii!

Vědci z Oxfordské university objevili, že dámy s většími zadnicemi jsou nejen odolnější vůči nemocem, ale jsou také inteligentnější! Prokázalo se totiž, že mají nižší hladinu cholesterolu v krvi, protože produkují hormony, které štěpí cukry. Tím pádem nemají sklony k cukrovce nebo srdečním problémům.

Máte trošku větší pozadí? Nevadí, naopak, budete žít delší a šťastnější život
Autor: shutterstock


Těla těchto žen mají nadbytek omega 3 mastných kyselin, které prokazatelně zlepšují vývoj a funkci mozku. Vědci také zjistili, že děti žen s širší pánví, jsou ve všech ohledech lepší než děti narozené štíhlým matkám s úzkou pánví. Výzkum to potvrdil na velmi velkém vzorku 16 tisíc žen.

Tuková tkáň na zadku zachycuje škodlivé částečky tuku a tím chrání tělo před chorobami krevního oběhu. Jiná studie, která probíhala v Kalifornii, potvrdila, že ženy s velkým zadkem, širokými boky a úzkým pasem, žijí delší a kvalitnější život.