Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hit letošního léta? Zdravé vaření!

16. června 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Obliba farmářských trhů a bio produktů obecně stoupá, ale většina lidí zapomíná, že základem je to, na čem vaříme. Navíc v létě většina z nás nemá chuť na těžká jídla, tudíž využíváme především odlehčené recepty se spoustou zeleniny.

Nejezte v restauracích, vařte si doma

Možná si některé z vás myslí, že je lepší zajít si na oběd či večeři do restaurace, ale divily byste se, na čem je občas vaše jídlo připravováno, proto byste měly jednoznačně preferovat domácí zdravou kuchyni. Přece jen víte, co přesně do jídla přidáváte, na čem je vařeno a zda byla dodržena všechny hygienická pravidla, což je v letních měsících velmi důležité.

Autor: www.nadobiaston.cz

Nejvhodnější nádobí pro zdravé vaření

Pokud chcete, aby vaše jídlo nejen zdravě vypadalo a působilo, ale především zdravé bylo, vyzkoušejte nádobí s keramickým povrchem. Jídlo si uchovává více minerálů a vitamínů, což se podepisuje na jeho výraznější chuti a vůni. Keramický povrch také odolává vysokým teplotám, tudíž není třeba bát se připálení pánve, jako se tomu může stát u obyčejného teflonového nádobí. Pokud vám vadí, že musíte při vaření na klasickém nádobí používat hromady tuku, tak toho budete také při používání nádobí s keramickým povrchem ušetřeni. I při minimu tuku se jídlo nepřipálí a bude nejen chutné, ale hlavně dietnější.

Autor: www.nadobiaston.cz

Jak keramická vrstva funguje

Keramická vrstva je vyrobena na základě nanotechnologie, která vytváří na povrchu kuchyňského nádobí hustou a kompaktní vrstvu, která je velmi hladká a nepórovitá, což usnadňuje i čištění. Zbytky lze odstranit pouze za pomoci horké vody nebo setřít pomocí ubrousku. To oceníte především při mytí pekáčů nebo tlakových hrnců. Sami moc dobře znáte, že je musíte nechat do druhého dne odmočit a potom ještě dlouho drhnout, než jsou zcela čisté. S keramikou tato nepříjemnost navždy odpadá, což jistě jako pečlivé hospodyňky oceníte.

Autor: www.nadobiaston.cz

Pokud si navíc koupíte nerezové nádobí s keramickým povrchem do konce červa na www.nadobiaston.cz, ušetříte 50% z jeho standardní ceny!