Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Parfémy a jejich role v životě ženy

3. června 2014 | 11:04
Prezentace klienta |

Dnešní parfémy se staly samozřejmostí a součástí v životě moderního člověka, pro někoho část hygieny a pro někoho jako doplněk šatů. Jejich historie sahá hodně daleko, první zprávy o přírodních vonných látkách máme již ze 4.tisíciletí př.n.l.. První vůní, kterou můžeme označit za parfém, se stalo kadidlo. Tenkrát parfémy plnily více funkcí, jako vůně překrývající nepříjemné tělesné pachy nebo rituální či náboženskou roli. Aromatické látky byly až do objevů chemických syntéz a výroby syntetických parfémů určeny spíše pro urozenou a bohatou společnost.

Role parfémů

Výroba parfémů se postupně zdokonalovala a rozšiřovala. Začala se měnit i jejich funkce, se zvyšováním hygieny se parfémy začaly používat v menším množství, a to ne za účelem překrytí nežádoucích pachů, ale pro zvýraznění příjemných pocitů z čistého zevnějšku. Tuto funkci splňují dodnes. Kromě součásti hygieny se využívají vonné esence i k různým terapiím. Více a více se dozvídáme o jejich působení na naši psychiku. Pro někoho zůstává parfém jako doplněk, někdo si jej vybírá kvůli terapeutickému účinku. Vůně působí na naše smysly (dobrou náladu, vzpomínky na minulost apod.). Vliv čichu zůstává být stále trochu nevysvětlitelný, vůně na nás působí tajemně, příjemně, nepříjemně a jsou nápomocné při orientaci prostředí. Důležité je i jejich působení na rozvoj estetického cítění člověka. Parfémy můžou odpovídat různým náladám, ročním obdobím, příležitostem a různým osobností člověka, ale i životnímu stylu.

Autor: www.bio-bachovky.cz

Présence(s) de Bach a Vivacité(s) de Bach unikátní parfémy pro něj i pro ni

Parfémy svým složením jsou vhodné pro něj i pro ni, jsou unisex. Další výhodou je možnost kombinování obou parfémů současně. Teď už jen zajít do prodejny zdravé výživy, vyzkoušet si tester a vybrat si ten vhodný pro sebe. 

Présence(s) de Bach - uklidňující a relaxační - pro vnitřní harmonii sebe sama i svého okolí.

Syntetické a přírodní parfémy- v čem jsou jiné?

Syntetické parfémy

-          jsou vyráběny z chemikálií získaných v rámci syntetických procesů se snahou napodobit přírodní vonné složky.

-          Výhodou je, že syntetické látky snižují ceny parfémů srovnatelných s přírodními, mohou být syntetizovány nové chemikálie – vyvíjeny nové vůně.

-          Nevýhodou je, že nemůžou zcela napodobit přírodní parfém. A hlavně při jejich používání se do organismu uvolňují chemické látky.

Autor: www.bio-bachovky.cz

Přírodní parfémy

-          Jsou vyráběny pouze z přírodních složek

-          Přírodní vonné esence svou vůní působí příznivě na psychiku, v mnoha případech stimulují výkonnost organismu.

-          Můžeme vybírat vonné kombinace k terapeutickým účelům

-          Do těla nepronikají nežádoucí syntetické látky

Přírodní parfémy a Bachova terapie

Bachova terapie pomáhá více než 80 let navodit psychickou pohodu a životní harmonii. Základem terapie jsou elixíry, které se užívají vnitřně. Dr. Edward Bach doporučoval při svých terapiích přidávat esence do koupelí, toaletních vod, parfémů nebo je používat při masážích. Dovolit tak Bachovým květům působit na všechny naše smysly ovlivňující emoce.

Společnost Les Fleurs de Bach navazuje na jeho poslání a doporučení a nabízí další produkty na bázi Bachových esencí. Jako první uvádí na trh přírodní parfémy, které nejen nádherně voní, ale harmonizují i naše emoce.

Autor: www.bio-bachovky.cz

Výroba parfémů s obsahem Bachových květů

Výroba je založena na  ruční práci specielně vyškolených odborníků. Díky dlouholetým zkušenostem byla vybraná speciální kombinace esencí, které dodávají parfémům nejen příjemnou dlouhotrvající vůní, ale i unikátní účinky pro harmonii nebo vitalitu.

Esence potřebné k výrobě parfémů jsou získávány z rostlinných výluhů. Příprava esencí je velice odborný proces v souladu s přírodou. Výluhy se získávají z rostlin sebraných za plného květu a bezmračného dne na místech kontrolovaných ECOCERTem. Nejkrásnějšími květy vybraných rostlin se pokryje hladina pramenité vody v misce z křišťálového skla a to vše bez dotyku rukou (např. pomocí větviček stejné rostliny). Počká se, až květy povadnou a předají svoji pozitivní sílu vodě v misce. Poté se povadlé květy opět bez dotyku rukou vyjmou a získaný roztok se přefiltruje. Nakonec  v poměru 1:1 se doleje bio cognacem.

Více o Bio Bachovkách naleznete na www.bio-bachovky.cz