Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

7 důvodů, proč bych nechtěla aby mi bylo znovu dvacet!

  • Dvacetiletým slečnám tedy není co závidět, s věkem přijde klid a moudrost!
    21. března 2014 | 08:00

    Mládí je nádherné a každý si ho musí prožít a především si ho užít, i když jak se říká: V mládí má člověk energii a čas, ale nemá peníze, ve středním věku má peníze a energii, ale nemá čas a ve stáří to je jak kde na světě, ale mělo by to být tak, že máte čas, peníze, ale zase vám chybí energie! Přesto když se zeptáte, tak by málokterá žena, chtěla být zpět v „telecích letech“ dvacítek.

  • Nic vás tak nerozhodí


    žena
    Autor: Profimedia
    Po čtyřicítce znáte většinou odpovědi na všechny důležité otázky ve vašem životě a většina vašich kamarádek nebo známých a kolikrát i vy sama jste si prošla tolika životními lekcemi, že pokud se vám do života zase přivalí nějaká pohroma, s chladnou hlavou si ji ze všech stran prohlédnete a potom začnete jednat. Ve dvaceti byl kvůli každé pitomosti hned oheň na střeše a emoce vám kolikrát zaslepovali mozek a to vám bránilo vyřešit problém rychle a pokud možno bezbolestně. Kdo by to chtěl zpět?

  • Mnohem vyspělejší vztahy


    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Ve dvaceti je každý vztah tak strašně křehký, při každé drobné hádce už vidíte ve vzduchu viset rozchod, který vám v srdci způsobí atomový výbuch a bude bolet jako čert kdo ví jak dlouho. Po čtyřicítce už máte svého manžela, kterého milujete a nemůžete se dočkat, jak spolu budete bok po boku stárnout a slavit ta stříbrná, zlatá a platinová výročí. Máte vedle sebe někoho, koho znáte jako své boty a kdo zná vás a víte přesně co se mu honí hlavou, když se chová jako morous. Ohňostroj lásky se změnil v klidnou řeku.

  • Vzhled není všechno


    věk
    Autor: profimedia.cz
    Neznamená to, že o sebe začne člověk méně pečovat, to vůbec ne, ale když je vám dvacet, tak je na vás mnohem větší tlak v tomto ohledu. Speciálně v dnešní době všech sociálních sítí. Samozřejmě, že i ve starším věku se s tím potýkáme, ale pokud dokážete přijmout fakt, že přichází stáří a vy ho nijak nezastavíte, tak je to velice osvobozující pocit.
  • Brzká večerka


    postel
    Autor: shutterstock
    Je skvělé říct si, že není vůbec nic špatného na tom jít si lehnout třeba už v pul desáté! V jistém věku totiž existuje jen pár věcí, které jsou lepší než dobrý spánek a rozhodně to není protancovaná páteční noc v klubu, kdy vám pak ještě celý den zvoní v uších.

  • Je fuk co si myslí druzí


    žena
    Autor: profimedia.cz
    Když je člověk mladý a nezkušený, tak má samozřejmě v jistých věcech mezery, nemá ještě životní zkušenosti, kterými by podložil svá jednání a názory a když je nejistý v kramflecích a snaží se udělat dojem. Záleží mu na tom, co si o něm pomyslí ostatní a to je dost svazující. To se vám už v pokročilejším věku stát nemůže. Za prvé máte ty zkušenosti a za druhé je vám už jedno, co si budou lidé myslet o vašich názorech na svět.

  • Méně životních rozhodnutí


    moudrost
    Autor: Shutterstock.com
    Zatím co ve dvaceti máte ještě celý život před sebou a v podstatě denně musíte dělat nějaká rozhodnutí, která se zdají být klíčová, pro zbytek vašeho života, když překročíte jistou věkovou hranici, už máte tohle všechno za sebou a to je skvělé. Máte kariéru, manžela, děti, kde bydlet, co víc si přát!

  • Pohodlné oblečení


    obuv
    Autor: profimedia.cz
    Honit se ve vysokých podpatcích celý den a soukat se do nejmodernějších trendů, které sice mohou vypadat skvěle, ale v podstatě v nich člověk celý den trpí notnou dávkou nepohodlí, to už je pasé. Můžete si totiž dovolit začít nakupovat vkusně, ale pohodlně a nikdo se nad tím nebude pozastavovat.

Klíčová slova:  stáří, mládí, život, zdraví, žena
Diskuse ke článku
.