Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ta žena je monstrum: Bigorexie způsobila, že vypadá jako chlap!

7. února 2012 | 06:13

Matka dvou dětí Rene Campbel (35) má ojedinělou psychickou poruchou, která ženy postihuje jen velmi zřídka. Posiluje své tělo tak, aby vypadala jako statný kulturista.

Britská kulturistka Rene Campbel trpí u žen neobvyklou psychickou poruchou, jejíž důsledek je tělo zohyzděné svaly jako Rambo.

Bigorexie je totiž posedlost cvičením a užíváním steroidů pro svalovou hmotu a postihuje zejména muže. „Líbí se mi svalnatá těla, jsou taková estetická, vypadají jako těla řeckých bohů. Pro mě je to forma umění, "rozplývá se největší britská „svalovkyně“.

Tato rozvedená matka dvou dětí byla kdysi štíhlá půvabná žena s perfektní postavou, kterou jí leckterá z nás mohla jen závidět. Nosila šaty velikosti 36 a sport brala jako příjemné vybití a udržování kondice. Dříve běhala maratón a triatlon.

Jen cvičí a drží krutou dietu

Kdysi štíhlá Rene Campbel holdovala maratonu a triatlonu. Nyní už jen posiluje...
Autor: profimedia.cz
Znenadání se však Rene dostala ke kulturistice a v té se našla. Přišlo to postupně a plíživě, ale nakonec se na posilování stala tak závislou, že pětkrát týdně tahá činky dvě hodiny denně.

Pečlivě si hlídá i příjem kalorií, aby náhodou nepřibrala ani gram tuku. Její strava obsahuje 4200 kalorií za den!

Je to málo, ještě musí nabrat svaly

Její dieta se skládá z vařeného kuřecího masa, samozřejmě bez kůže, dále dušené rýže a zeleniny. Jí každé tři hodiny a k jídlu přidává jen chemické vitamíny a proteiny.

Rene Campbel má s něžnou ženou vizuelně opravdu jen málo společného.
Autor: profimedia.cz
Díky tomu je z ní dnes 84 kilová hora svalů, která postavou v kulturistice předčí i mnoho mužů ve stejné kategorii.

Pro tuto závislou bigorektičku je to však pořád málo. "Musím ještě přibrat svalovinu. Když v posilovně vidím ty 120 kilové kluky, závidím jim a toužím být jako oni?“ prohlásila žena, které vyděšené pohledy okolí připadají jako obdivné.

 

Co je bigorexie ?
Je to stejná psychická porucha jako podobně znějící anorexie. Jde také o touhu dosáhnout zkreslené představy dokonalého těla, v tomto případě je to však závislost na růstu svaloviny. Na počátku je nadměrné cvičení a na konci i používání steroidů.

Postižení často začnou zanedbávat své povinnosti, studium i práci, jen aby se mohli věnovat vypracovávání „dokonalé“ postavy. Provází to i extrémní úprava jídelníčku. Bigorektik nakonec cvičí až do úplného vyčerpání, protože si není schopen přiznat svou slabost.

Jak biorektika odhalit? Je to opět obdobné jako s anorexií: Anorektici nosí volné oblečení, aby svou štíhlost zakryli. Lidé s bigorexií naopak nosí trička upnutá, aby se svaly pochlubili. Pro léčbu je velmi důležitá návštěva psychologa.

Autor: lesk.sk, Kbak